OMPLIR EL PAP

Publicat dia 26 gener 2012 bagels. esmorzars. pa
La millor menajada del dia és, sens dubte, l’esmorzar. No només pel tipus d’aliments que el conformen, generalment molt més gormands que els del dinar o el sopar; però especialment per la gana feroç amb què em llevo.
No sóc de tòpics, no m’agrada aquell esmorzar de diumenge pel·liculero, amb els diaris damunt la taula i cafè amb llet, sucs i croisanteria diversa. Tampoc sóc de gra fort, tipus callos amb amanit acompanyat de cola. No. Sí que m’agrada, però, la varietat i menjar cada matí el mateix m’avorreix solemnement. És per això que d’un temps ençà he agafat gust a la moda de fer-me el pa a casa: “…demà em vindrà de gust pa amb melmelada, deixa’m pensar… pa de llet al canto”, “potser preferiria entrepà de tonyina… barretes de pa integral!”, requereix temps però el resultat ho compensa amb escreix (fins i tot quan encara no s’hi té massa pràctica).
Demà em faré un homenatge personal i em preparo uns bagels per omplir de mozzarela i pernil amb orenga (m’encanta!)
BAGELS (VERSIÓ PRIMERA)

200 gr de farina de blat
200 gr de farina integral d’espelta
240 ml de llet sencera
1 sobre de llevadura seca de forner
1/2 culleradeta de sal
1 cullerada de melassa d’arròs (també pot ser sucre o mel)
20 gr d’oli d’oliva

Barrejo tots els ingredients a la Thermomix uns segons i tot seguit programo 2 minuts a velocitat Espiga. Trec la massa de la màquina, que ha quedat fina però consistent, i la deixo doblar el volum en un bol gran untat amb oli d’oliva.

Triga ben bé 1 hora i mitja, li dono forma de barra i tallo porcions d’uns 50 gr cadascuna. De cada porció en faig una bola i li dono forma de donut i els vaig deixant a la safata del forn (amb una mica de farina sota perquè no s’enganxin), tapo amb un drap i torno a deixar llevar. Ara n’hi ha hagut prou amb 1/2 hora més o menys.
Poso una cassola amb aigua a bullir i un cop fa bombolles hi poso els bagels de dos en dos (els deixo bullir un minut per cada banda i els vaig tornant a la safata, ben escorreguts. Els pinto amb una mica de rovell d’ou i hi poso unes llavors de “chía” (no sé com es diu en català) i ho enforno a 180º 20 minuts.
Un cop refredats ja ens els podem menjar (com que són per esmorzar hi posem pernil i formatge fresc amb orenga, però si fos l’hora de sopar estarien boníssims amb salmó fumat, ensiam i ou dur o amb tonyina i pebrot vermell.

Receptes similars: bagels

BAGELS… D’APROFITAMENT

Publicat dia 16 agost 2011

BAGELS FÓRMULA-EXPERIMENTAL-PER-DIR-HO-D’ALGUNA-MANERA70 gr de farina integral d’espelta120 gr de farina integral de sègol250 gr de farina de blanca de blat1 sobre de llevat de forner (he fet servir Maizena levadura)240 ml d’aigua20 ml d’oli d’oliva1 cullerada de melassa d’arròssalllavors de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pa

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

Comenta