ENTRE AMICS

Publicat dia 5 febrer 2012 galetes. gormanderies

Costa fer-me sortir. Sóc mandrosa i com les espardenyes, molt d’anar per casa. A més també tinc les nenes; a partir del dia que neix el primer fill la primera cosa que canvia és que es deixa de sortir de nit, ja se sap…

Malgrat el que em costa, quan surto m’ho passo bé ì per això agraeixo que de tant en tant vingui una bona ànima i m’arranqui del meu cau, encara que només sigui per preparar-me un soparet a casa seva i passem hores a la taula jugant al Trivial (edició del 84).

Acostuma a passar que les coses més senzilles són les que més ens omplen, oi?

Ahir una dimonieta i el seu dimoni particular ens van acollir amb els braços oberts, una basca i el clon de Orlando Bloom ens van fer uns còctels i un barber i la seva artista ens van fer riure molt. (Gràcies a tots, als que no hi ereu també, per aquestes estones)

Per cert, per anar a casa els dimonis i amb un aniversari com a excusa vaig preparar aquestes…

GALETES INFERNALS (DE XOCO I DE BITXETA)

Ingredients per a la massa de xocolata:

200 gr de farina
50 gr de cacao amarg en pols
100 gr de sucre llustre
1 ou
1 culleradeta de llevat químic
1 polssim de sal

Ingredients per a la massa de bitxeta:

250 gr de farina
75 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de sucre llustre
1 ou
1 culleradeta de llevat químic
1 polissim de sal
4 gotes de colorant vermell
bitxeta a en pols (a gust del consumidor*)

Faig les dues masses per separat. Es fan de la mateixa manera: barrejant tots els ingredients amb les mans fins aconseguir una bola.
Filmo la bola i la poso a la nevera fins que es fa dura (amb 1h és suficient).

Poso les masses entre dos trossos de paper sulfuritzat i les aplano amb el corró, deixo un gruix d’1 cm aproximadament) I amb uns tallapastes de formes diferents les tallo.

Enforno 12 minuts al forn preescalfat a 200º.

*Nota: Jo hi he posat 1 punta de ganivet de bitxeta i quan he tingut la massa estirada n’hi he espolssat una mica (poca, per damunt). La propera vegada n’hi posaré una mica més i enlloc de posar-la com un ingredient més, la incorporaré a la farina abans de barrejar-la amb la resta d’ingredients)

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

Comenta