Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

ELS FESTUCS, COMENÇAR I NO PARAR

Publicat dia 23 febrer 2012 gelatina. postres. vegetarià

Una vegada, amb una bona amiga (no sé si ella se’n deu recordar) ens vam llevar d’hora al matí, teniem un sac ple de festucs, que no sé d’on debia sortir. Ens vam asseure a la terrassa, en un balancí horrorós que hi tenia la meva mare, i ens vam dedicar a devorar el contingut del sac. No sé si parlavem, si estavem callades exclusivament dedicades als nostres paladars o si encara teniem els ulls enteranyinats de son. Però la imatge del moment la tinc ben fresca a la memòria.

Preparant aquest postre he pensat en aquell dia i en molts altres que passàvem juntes als estius a Roda…, tot canvia, el temps passa i els camins es bifurquen però aquesta persona segueix a prop meu i qualsevol dia d’aquests vaig a buscar un sac d’aquests fantàstics i extranys fruits secs i em planto a casa seva per explicar-nos la vida i recordar vells temps!

“DELICIES DE FESTUCS AMB PERFUM ORIENTAL”
(Font: Revista CuerpoMente núm. 204)

Ingredients:

1/2 l de llet de civada
pell de llimona
1 branca de canyella i 1 de vainilla
cardamom i gingebre
1 cullerada de flocs d’agar-agar
2 cullerades d’aigua de flor de taronger
1 tassa d’aigua mineral
1 cullerada de mel
150 ml de crema de llet de soja
50 gr de festucs crus sense sal
caramel líquid

A foc lent escalfo la llet amb la pell de la llimona i les espècies. Deixo que infusioni uns 10 minuts i paro el foc. Mentrestant poso a remullar els flocs d’agar-agar en un bol amb l’aigua mineral i l’aigua de flor de taronger.

Filtro la llet i la torno a posar al foc amb l’agar-agar, remeno fins que es disolgui del tot. Un cop desfet afegeixo els festucs, la mel i la crema de soja. Poso la barreja en sis flameres individuals i ho deixo refredar a la nevera fins que es solidifiqui (al menys 1 hora).

Receptes similars: gelatina

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

Receptes similars: vegetarià

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

Comenta