Com diu la vella, i bella, cançó: no vol dir res si no té “swing”. I com en la música, el que es cuina, sigui per a un mateix o sigui per als altres, no serà del tot bo si no s’ha cuinat amb dedicació i amor.
Si un cuina amb alegria, els seus aliments aporten alegria. Un dia una amiga em va preguntar com ho havia fet perquè aquelles galetes sortíssin tan bones. Té secret? Si hi ha un secret és aquest: materies primeres de qualitat, de proximitat i bons pensaments mentre es fan. Segur que no falla i encara menys si és al ritme de Duke Ellington i amb la veu de Rosemary Clooney, en aquest cas.
MAGDALENES DE CIVADA I ORELLANES D’ALBERCOC
(Font: Targeta de embarque)
80 gr d’orellanes albercocs ecològics (la diferència visual és el color, els ecològics són marró focs tirant a negre)
100 gr de flocs de civada
200 gr de quèfir
180 gr de farina
80 gr d’avellanes picades
1 sobre de llevat químic
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 ou
80 ml l’oli d’oliva suau
Abans de començar amb la massa engego el forn a 180º i preparo 12 càpsules de magdalena en una safata plana. Ara sí, la massa: en un bol barrejo els flocs de civada i el quèfir. En un altre bol, la farina amb les avellanes, el llevat, el bicarbonat i les orellanes tallades a daus petits. Bato un ou i l’afegeixo al bol amb el quèfir i la civada, un cop remenat també hi incorporo la mel, l’oli i la barreja que tinc a l’altre bol. Remeno bé i ho deixo 5 minuts.
Reparteixo la massa a les càpsules i enforno uns 25 minuts.
Mmmmh súper esponjoses!