Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

MILLOR SI TÉ SWING!

Publicat dia 20 març 2012 dolços. esmorzars. fruits secs

Com diu la vella, i bella, cançó: no vol dir res si no té “swing”. I com en la música, el que es cuina, sigui per a un mateix o sigui per als altres,  no serà del tot bo si no s’ha cuinat amb dedicació i amor.

Si un cuina amb alegria, els seus aliments aporten alegria. Un dia una amiga em va preguntar com ho havia fet perquè aquelles galetes sortíssin tan bones. Té secret? Si hi ha un secret és aquest: materies primeres de qualitat, de proximitat i bons pensaments mentre es fan. Segur que no falla i encara menys si és al ritme de Duke Ellington i amb la veu de Rosemary Clooney, en aquest cas.

MAGDALENES DE CIVADA I ORELLANES D’ALBERCOC
(Font: Targeta de embarque)


Ingredients:

80 gr d’orellanes albercocs ecològics (la diferència visual és el color, els ecològics són marró focs tirant a negre)
100 gr de flocs de civada
200 gr de quèfir
180 gr de farina
80 gr d’avellanes picades
1 sobre de llevat químic
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 ou
80 ml l’oli d’oliva suau

Abans de començar amb la massa engego el forn a 180º i preparo 12 càpsules de magdalena en una safata plana. Ara sí, la massa: en un bol barrejo els flocs de civada i el quèfir. En un altre bol, la farina amb les avellanes, el llevat, el bicarbonat i les orellanes tallades a daus petits. Bato un ou i l’afegeixo al bol amb el quèfir i la civada, un cop remenat també hi incorporo la mel, l’oli i la barreja que tinc a l’altre bol. Remeno bé i ho deixo 5 minuts.

Reparteixo la massa a les càpsules i enforno uns 25 minuts.

Mmmmh súper esponjoses!


Receptes similars: dolços

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruits secs

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta