QUADERNET D’ESTIU

Publicat dia 2 juliol 2012 amanides. aperitius. fruita. peix. verdures

Les tardes d’estiu se’m fan eternes. No ho dic com quelcom negatiu, m’agrada el concepte d’eternitat, de fet crec que defineix molt bé l’època de les vacances, els dies llargs de l’estiu, les coses que es fan amb més parsimònia, res és trascendent i tot passa de mica en mica, tot arriba en un moment o altre, abans que caigui la nit.

Hem passat una setmana de molta calor i no ens hem atrevit a sortir de casa fins passades les 7 de la tarda, alguns dies fins a les 8. No teníem esma ni per anar a la piscina o al llac. Aquests dies pensava en els estius de la infància en què les hores de més sol ens les feien aprofitar per fer la migdiada, una cosa que només he pogut fer sense esforçar-m’hi durant els embaraços, i per fer els deures, allò del “quadern d’estiu”. Vaja: deures però amb dibuixets més divertits que els llibres de text del curs escolar… No m’agradava gens fer quadern, a mi, aleshores, m’era igual que fes calor o que no haguessin passat les 3 hores de fer la digstió, jo volia anar al mar o la piscina i menjar-me un gelat.

Com canvien les perspectives… ara faria el ronso al sofà tantes hores com calgués, escriuria en un quadernet d’estiu durant tota la tarda, cuinaria (sense forn, això sí), poca cosa més. En canvi, tinc dos dimonis que només volen que sortir de casa, saltar sota el sol d’infern i corre i nedar per la piscina. Elles tenen pressa, jo, ara no massa, la veritat!

ESQUIXADA AMB 3 VERMELLS

Ingredients:

500 gr de bacallà dessalat
1 pebrot vermell mitjà
1 tomàquet madur d’amanir
300 gr de cireres
oli d’oliva
vinagre de Mòdena
un polsim de pebre rosa

En un bol gran he anat abocant els esqueixos de bacallà. He tallat el pebrot i el tomàquet a quadrets petits i els he afegit al bacallà. He tret el pinyol a les cireres i les he tallat a llunes, n’he fet uns 5 o 6 talls de cada una, també les he afegit al bol.
He amanit amb una bona quantitat d’oli, un cop de pebre i una mica de vinagre de Mòdena (també podria ser de vi o de Xerès si agraden els gustos més potents). Ho he remenat bé i ho he deixat a la nevera fins al moment de servir, hi ha estat una hora però també es pot preparar d’un dia per l’altre.

Si es vol un plat únic i més contundent, espodria afegir un pot de cigrons bullits a la barreja (combina bé!)

Receptes similars: amanides

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

Receptes similars: aperitius

APERITIU PALLARÈS, L’ÚLTIMA RECEPTA DEL 15

Publicat dia 17 desembre 2012

Aquest mes acaba l’any i també el Recepta del 15, una idea genial que va sorgir de Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta i que ha servit per recopilar una bona pila de receptes de blocaires d’arreu….

Llegeix-ne més

LA PRINCESA I EL PÈSOL

Publicat dia 6 juny 2012

Hans C. Andresen va escriure aquest conte potser amb la intenció de posar en evidència la distància enorme que hi havia entre la monarquia i el poble i la incapacitat dels poderosos de posar-se al lloc dels desfavorits. De petita m’agradava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

REFLEXIONS QUE ESPETEGUEN

Publicat dia 7 desembre 2012

Un dia d’aquests sentia a la ràdio un home que deia que és important que els ésser humans tinguem uns minuts al dia per reflexionar sobre què hem fet bé i què no, sobre com ser millors persones; vaja que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix

MERCATS

Publicat dia 29 abril 2012

El que més m’agrada veure quan viatjo són els mercats, suposo que com a molta gent. La manera com s’organiitzen les parades, com s’hi ordenen els aliments, què predomina i què no s’hi troba,…Escoltar els paradistes que anuncien a crits…

Llegeix-ne més

CREMA DE SALMÓ FUMAT

Publicat dia 13 gener 2012

(D’aquesta recepta en surten 4 racions generoses o 12 gots d’aperitiu) 2 pastanagues pastanagues grosses 4 o 5 xampinyons grossos 2 porros grossos (la part més blanca) 1 gra d’all 3 cullerades d’oli 1 cullerada de mantega 1 paquet de salmó…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

Comenta