Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí calorós el meu ordinador va dir prou i va haver d’ingressar unes setmanes a l’unitat de cures intensives dels aparells electrònics. Ja l’han guarit i torna a ser a casa amb nosaltres. Ja puc tornar a abocar les meves provatures culinàries a la xarxa. En tenia ganes, sí!
Avui penjo una recepta que vaig fer ja fa dies, quan tenia la cuina a vessar de cireres i ja no érem capaços de menjar-ne més al natural. Amb diverses fruites i verdures passa això, especialment amb les cireres, els tomàquets i el carbassons: arriba la temporada i no sabem què fer de les quantitats desproporcionades que tenim d’aquestes hortalisses. Els primers dies es disfruten, es mengen crus, es fan alguns pastissos, cremes,… després se’n comença a estar una mica avorrit, ja costa més fer-los desaparèixer del frigorífic. L’última etapa és la de córrer a fer conserves perquè no es facin malbé les últimes peces. Des d’aquí aniré llançant algunes idees!
Bé doncs, aquesta recepta que tant va agradar a les meves nenes, sobretot a l’Aleth, he cregut que l’havia de dedicar als Petits Viatgers que de ben segur que s’ho passaran pipa remenant la massa que es convertirà en les seves magdalenes per a l’esmorzar.
MUFFINS AMB MERMELADA DE CIRERES
(recepta 2en1 per a Els petits viatgers)
Ingredients:
200 gr de farina de blat
50 gr de germen de blat ecologic
100 gr de sucre integral de canya
1ou
250 gr de llet semi
1/2 sobre de llevat quimic
1 pessiguet de sal
1 bona cullerada de melmelada de cireres*
En un bol es barregen les farines, el llevat i el sucre i en un altre es baten l’ou i la llet. Tot seguit s’uneixen les dues mescles. No cal patir si queden alguns grumulls, de fet es millor remenar poc, tot just que s’integrin sòlids i líquids.
Es preparen 12 motlles o papers per a muffins i s’hi posa una cullerada de massa, damunt una mica de mermelada i encara es torna a cobrir amb una mica mes de massa.
Tambe es podria barrejar la mermelada amb la massa abans d’omplir els motlles… a gust personal!
S’enfornen durant uns 25 minuts a 180 i llestos!
*MERMELADA DE CIRERES
500gr de cireres
100gr de sucre moreno
1 culleradeta de flocs d’agar-agar
Rentem les cireres i, amb una bona dosi de paciència, els traiem el pinyol. Les posem un bol, les cobrim amb el sucre i ho deixem reposar a la nevera un parell d’hores. Per fer-ho en Thermomix, abocarem la maceració al vas de la màquina i programarem 25 minuts a temperatura 100, velocitat 1/2. Als 15 minuts de funcionament hi afegirem l’agar agar.
Per fer la mermelada a mà, abocarem la maceració en un cassola fonda i posarem a foc suau, anirem remenant amb una cullera de fusta fins que comenci a espessar. Quan tingui l’espessor del caramel hi posarem l’agar-agar i continuarem remenant uns 10 minuts més.
En calent, omplirem fins a dalt els pots esterilitzats, ràpidament els tancarem i els hi donarem el tomb. Els hem de deixar cap per avall fins que s’hagin refredat del tot. Un cop oberts s’han de conservar a la nevera.