COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla:
PANELLETS DE CARBASSA
Ingredients:
1/2 kg de farina d’admetlla crua
400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat blanc i meitat morè perquè no en tenia prou de blanc, però si es fa tot amb blanc quedaran més vistosos, sobretot els de forma de carbassa)
75 gr de patata i 75 gr de carbassa cuita al vapor o bullida i ben escorreguda
1 ou
A més…
Per als panellets de codonyat, codonyat.
Per als “panellets castanya”, canyella i sèsam
Per als “panellets carbassa”, colorant alimentari taronja i una branca de canyella
Un rovell d’ou batut 
Amb la Jana de “super pinche” de cuina, hem barrejat els ingredients de la base en un bol, ella especialment, però jo també, ens hem posat perdudes de pasteta tot remenant a mà. És divertit perquè sembla plàstilina i ens ho em passat pipa. Quan la cosa ja començava a desmadrar-se he fet una bola amb la massa, l’he embolcallat amb film i l’he guardat a la nevera (mínim 1 hora!)
He tret la massa de la nevera i l’he dividit en tres parts, una l’hem barrejada amb el colorant, l’altra amb la canyella i l’altra l’he deixat verge. 
Hem començat a preparar els panellets de codonyat: amb dos trossos de film he cobert la massa per damunt i per davall i amb el corró he fet una làmina d’un cm de gruix, aprox. i de forma rectangular. He tallat aquest rectangle en tres nous rectangles ben llargs. Al centre de cada rectangle hi he posat una tira de codonyat i ho he embolicat amb la pròpia massa. Embolicat amb film l’hi he acabat de donar la forma cilindrica i ho he reservat a la nevera un altre cop. Quan hem acabat de preparar la resta de panellets hem tret aquests cilindres i els hem tallat a rodanxes d’un dit. 
Els segons panellets que hem fet han estat els de canyella: la Jana ha anat agafant trossets de massa i els ha donat forma de bola, jo els he acabat de donar la forma de castanya, amb més o menys gràcia. Consell: doneu als nens les porcions de massa i ells que simplement les arrodoneixin o els donin la forma que vulguin, sinó us passarà com a mi que hem fet castanyes mida mini i castanyes mida super (el problema no és l’estètica, és el temps de cocció). Mentre la Jana anava pintant amb ou la superfície de cada panellet, jo hi he anat posant una mica de sèsam al barret.
Els últims han estat els de carbassa: una altra vegada la Jana ha fet boletes i amb un escuradents hem anat dibuixant unes línies longitudinals per fer l’efecte d’una carbassa. Per acabar hi hem clavat un trosset de branca de canyella.
Quan els hem tingut tots a punt, pintats amb l’ou, els hem enfornat uns 12 minuts (fins que es veuen daurats) amb el forn a gairebé 200º

Bona castanyada!

Receptes similars: carbassa

DE COLOR CARBASSA

Publicat dia 8 febrer 2012

És dur fer-se gran. No parlo d’envellir, parlo de crèixer. Els adults ens mirem els nens i nenes i pensem (de vegades fins i tot comentem) que qué bé que viuen, sense preocupacions ni problemes. Per sort, els xics no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS

Publicat dia 23 juny 2012

La Montse, del blog Els petits viatgers, m’ha convidat a presentar una recepta per als seus lectors o, més aviat, perquè els seus lectors la facin als seus fills. Després de donar-hi no poques voltes, he acabat decidint que una recepta per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruits secs

MILLOR SI TÉ SWING!

Publicat dia 20 març 2012

Com diu la vella, i bella, cançó: no vol dir res si no té “swing”. I com en la música, el que es cuina, sigui per a un mateix o sigui per als altres,  no serà del tot bo si…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Comenta