COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012 cuina amb nens. dolços. gormanderies
Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre i decorar l’arbre de Nadal, us deixo una recepta molt bàsica, fàcil i divertida de fer amb els nens perquè comenceu a assaborir el Nadal alhora que feu l’arbre, de la mà d’Els petits viatgers.
GALETES DE NADAL O ORNAMENTS LLAMINERS PER PENJAR A L’ARBRE 
Ingredients per a les galetes:
1/2 kg de farina 
150 gr de mantega pomada
200 gr de sucre llustre
2 ous
1/2 sobre de llevat químic
un polssim de sal
Ingredients per a la glaça reial:
la clara d’un ou
300 gr de sucre llustre
un raig de suc de llimona
A més a més podeu fer servir colorant alimentari per a tenyir la glaça (barrejant la meitat de la barreja amb unes gotes de vermell fareu composicions més divertides) i amb perles platejades o altres toppings que venen en pastisseries o grans superfícies podeu acabar de guarnir les vostres creacions.
A treballar:
En un bol tamiseu la farina amb el llevat, afegiu-hi la resta d’ingredients i remeneu amb les mans (o amb un robot de cuina) fins a formar una bola. No s’ha d’amassar! Deixeu-ho a la nevera mitja hora més o menys. 
Enfarineu una mica la superfície de treball i esteneu-hi la massa aixafant-la una mica amb les mans i tot seguit amb el corró per tal que les galetes tinguin totes el mateix gruix podeu fer servir dues guies (per exemple dos llistons petits i iguals de fusta) a cada banda de la massa, així el corró no podrà aplanar més una banda que l’altra. Amb uns motlles de fer galetes, o amb un ganivet fi i molta traça, retalleu les formes que us sembli i amb una palla feu un forades a l’extrem de cada peça (per després fer-hi passa un fil i poder-les penjar a l’arbre de Nadal). Enforneu a 180º uns 10 o 12 minuts, fixeu-vos que estan una mica daurades i traieu-les del forn. Mentre es refreden una mica prepareu la glaça reial batent bé els ingredients. Poseu-ho en un biberó o en una manega de boca prima i deixeu que els nens i nenes dibuixin el que els sembli a les galetes. Així que s’assequi (molt poc) i s’acabin de refredar, les podreu enfilar i penjar al vostre arbre de Nadal, a veure quants dies hi duren!
També les podeu embolicar amb “celofan”, aguantaran toves més dies i poden ser un regal bo i bonic.

Bon Nadal!

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS

Publicat dia 23 juny 2012

La Montse, del blog Els petits viatgers, m’ha convidat a presentar una recepta per als seus lectors o, més aviat, perquè els seus lectors la facin als seus fills. Després de donar-hi no poques voltes, he acabat decidint que una recepta per…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Comenta