COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un clàssic bretó i que, com a tal, cal acompanyar de Sidra.

Encara que aquest any ja no sou a temps de fer-les per la Candelera (2 de febrer…) podeu provar-ho qualsevol altre dia, per Carnaval són igual de bones, us ho asseguro!

CRÊPES CARAMEL BEURRE SALÉ

Per a la massa de les crèpes:
250 gr de farina
4 ous de gallines felices (sí que sigui de gallines felices, i expliquem-ho als nostres fills perquè està bé que reflexionin sobre com funciona la indústria alimentària i les repercussions que té per al benestar animal (i també per a la nostra salut física i emocional) fem-los conscients que sovint  mengem productes que venen
500 ml de llet
un pessic de sal
50 gr de mantega salada o demi-sel
100 ml d’aigua
1 cullerada de sucre

Per al caramel:
300 gr de sucre
20 gr de mantega salada o demi-sel
250 ml de crema de llet

En un bol gran o en una batedora americana tamizeu-hi la farina i afegiu-hi tota la resta d’ingredients per a la massa. Bateu fins que quedi una massa fina sense grumulls i deixeu-la reposar a la nevera, almenys mitja hora.

Per fer les crêpes podeu fer servir qualsevol paella antiadherent, si en teniu una d’especial, doncs millor! Aneu-les fent amb paciència untant la paella amb mantega cada vegada, sense que hi quedi un gruix. Estaran cuites en poc temps 2 minuts per banda i aneu-les deixant en un plat apilades.

S’ha de fondre el sucre en una cassola sense deixar de remenar. Feu que fongui tot vigilant que no es cremi, deixaria un gust massa fort, feu-ho a foc suau i amb paciència. Tot just quan comenci a agafar color,s’aparta del foc i s’hi afegeix la mantega tova, sense parar de remenar. Torneu-ho al foc, suau, quan mantega i caramels agafin una textura ben homogènia afagiu-hi, poc a poc i amb molt de compte amb els esquitxos i el vapor, la crema de llet, ben freda. Quan ja són tots els ingredients a la cassola s’ha de deixar el foc ben baix i anar remenant durant 5 minuts més o fins que la consistència sigui una mica més lleugera que, per exemple, el “dulce de leche” (el resultat és molt semblant). Abans d’omplir les crêpes deixarem que s’atemperi i el sobrant el podeu guardar en un pot.

Podeu servir les crêpes preparades o bé posar-ho a taula i que cadascú s’ho prepari, jo ho prefereixo així (segur que els golafres estareu d’acord amb mi!)

** Deixeu per als nens la barreja dels ingredients de la massa, si són grandets també poden provar de coure-les, amb cura i un adult a la vora. El farciment, millor que el feu lluny d’ells que el sucre calent és molt perillós, sobretot quan hi aboqueu la nata!

Bon profit, viatgers i viatgeres!

 

Receptes similars: dolços

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta