Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

TRESORS DE LA NATURA

Publicat dia 7 maig 2012 bolets

No sóc una bona caçadora de bolets, més aviat al contrari, els trepitjo tots si no porto algú davant o a la vora que els salva dels meus peus maldestres… Però m’agrada acompanyar-hi els amics que hi tenen traça. No només m’agrada l’olor dels boscos i els prats de primavera, després d’uns dies de pluja; el que més em fa gaudir són les seves cares d’alegria cada vegada que descobreixen enstre les herbes alguna nova víctima de la seva pallaresa. S’emocionen, s’il·luminen com canalla petita que troba un bolet per primera vegada! Genial!

Aquesta vegada no hi he anat, però ja espero ansiosa a veure si es tornen a calçar les botes i m’avisen, si fa bo m’hi enduré les nenes i xanaré tríple! Potser també collirem un pom de peperepeps i campanetes o reomplirem el rebost d’herbes aromàtiques.

MÚRGOLES FARCIDES
(Font: El gran llibre de la cuina catalana, de J. LLADONOSA)

Ingredients:

24 múrgoles fresques (si teniu la sort de trobar-les, aquí no ha estat el cas… però hem fet igual amb 10 o 12 bolets)
1/2 llonganissa crua
50 gr de foie
2 escalunyes
la part blanca d’un porro petit
3 cullerades de nata líquida
1 copa de brandy
oli d’oliva verge, sal

Així que va arribar a casa, el Jordi va bullir les múrgoles en aigua amb sal durant 1/2 hora, quan van estar les va escorrer bé i les va reservar, havent separat les potes del barret.

En una cassola va sofregir una escalunya i el porro, tot picat ben fi, i hi va afegir la llonganissa, ho va remenar fins que va estar cuita i tot seguit i va posar les potes dels bolets. Un cop tot sofregit hi va abocar el brandy i ho va flambejar (atenció: no oblidar-se d’apagar l’extractor!).

Un cop flambejat, ho va apartar del foc i hi va posar el foie i ho va passar tot per la batedora, aconseguint una crema espessa. Va posar aquesta pasta en una mànega pastissera i va omplit tots els barrets de les múrgoles.

En acabat va posar-se a fer la salsa: va sofregir en una paella l’altra escalunya i després hi va afegir la nata i una mica del brou de bullir les múrgoles i ho va deixar reduir una estona; va comprovar el punt de sal i ho va triturar.

Abans de servir ho va escalfar tot junt uns minuts al forn.

Receptes similars: bolets

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

VA DE CAPES

Publicat dia 18 març 2012

Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de marzo nos invita a preparar un plato clásico de la cocina italiana: Lasaña.Fa uns dies vaig prepara lassanya per participar a la proposta salada de Whole kitchen d’aquest mes. Vaig escollir una…

Llegeix-ne més

Comenta