ENTRE CARBASSONS I (Plats frescos i/o congelables)

Publicat dia 11 juliol 2011 amanida. carbassó. crema. quiche

Ja ha arribat el temps del carbassó! Comencem aquesta època amb il·lusió, però sabem que a mig agost estarem a un pas de l’avorrir aquesta hortalissa. Collim carbassons de l’hort, els amics ens porten carbassons dels seus horts, els clients ens regalen carbassons del seus horts i la nostra nevera sembla un magatzem de carbassons… Sort tenim: els carbassons ens encanten! Sort tenim: amb el carbassó es poden fer gran varietat de plats i conserves! Això ens salvarà de l’avorriment i farà que a l’hivern ens alegrem i enorgullim de la nostra feinada estival de confeccionar conserves i cremes congelades de color verd.

CLÀSSICA I HUMIL CREMA DE CARBASSÓ (tan bona freda com calenta)

1 ceba blanca grossa (o un parell de porros)
1 gra d’all
Entre 800 gr i un quilo de carbassó (n’hi ha algun que ja pesa això) pot ser verd o blanc (aquelles peces tan grosses de color blanc fan unes cremes meravelloses)
Aigua, la necessària per cobrir el carbassó un cop tallat i posat a l’olla
Sal
Pebre
Oli
Res més, ni formatgets, ni llet ni nata ni res de res que pugui prendre protagonisme i gust al carbassó.

Un cop picadeta la ceba i l’all els sofregeixo en una olla gran. Mentrestant tallo el carbassó o els carbassons i ho afegeixo a l’olla. Ràpidament hi aboco l’aigua, que cobreixi; sal, pebre i esperar que bulli. Deixo coure tapat (així va més de pressa) un quart d’hora. Quan sigui fred ho trituraré amb el robot de cuina. Si ho deixo ben fi ho podré congelar tranquil·lament sense després haver-so de tornar a passar pel “túrmix”.

QUICHE DE CARBASSÓ I CHÈVRE

Per a la massa:
150 gr de farina
65gr de mantega
35 gr d’aigua
1 culleradeta de sal
1 culeradeta de sucre
1 culleradeta de llevat químic

Jo la faig amb el Thermomix (en faig el doble i en congelo la meitat), però si es vol fer a mà cal barrejar la farina amb el sucre, la sal i el llevat i formar un volcan, al forat s’hi posa l’aigua i la mantega i es pasta fins que queda tot integrat. És una massa molt fàcil que no s’ha de treballar gaire.

Un cop la tinc la deixo una estona a la nevera perquè sigui més senzill estirar-la. Forro un motlle amb la massa, la cobreixo amb paper d’alumini i l’omplo amb llegum seca metre s’escalfa el forn (180º). Ho enforno uns 15 min i reservo.

Per al farciment:
1 ceba
1 carbassó
formatge de cabra de rulo
3 ous de gallines felices
1 iogurt natural ben cremós (com el de La Fageda)
sal
pebre
nou moscada

Pico la ceba REfina i la poso a sofregir. Tallo el carbassó a rodanxes primes i l’afegeixo a la ceba. Quan el carbassó comença a daurar-se apago el foc. En un bol, bato els ous amb el iogurt; salo, pebro i ratllo una mica de nou moscada a la barreja.
Escampo el sogregit per damunt de la massa a mig coure, hi poso uns talls de formatge per damunt i ho cobreixo tot amb la crema de iogurt i ous.
Ho poso al forn a mitja altura, com abans: 180º uns 20 min, tot i que això del temps i el forn sempre ho faig a ull i vigilant.

AMANIDA TÈBIA DE CARBASSÓ I ARAME

Receptes similars: amanida

CISTELL DE MIMBRE

Publicat dia 6 juny 2011

Per fi fa bo! No hi ha millor excusa que la calor per organitzar un dinar a l’ombra dels pins del pantà de Sant Antoni. Penjar l’hamaca ben a prop de l’aigua, treure un bon llibre i que la brisa (muntanyera)…

Llegeix-ne més

Comenta