Els fogons de la bordeta i Xocolata desfeta proposen la carxofa com a ingredient principal de la recepta del 15 d’aquest gener.
M’hi apunto ràpidament perquè m’encanten les carxofes! Val a dir que com més m’agraden és simplement bullides amb una mica de patata i amanides amb sal i oli, però no m’ha semblat el plat més indicat per donar-me a conèixer, així que he acabat decidint-me per una coca. Carxofes i ceba ben tendres acompanyades d’un formatge deliciós (d’aprop de casa) damunt d’una massa fina i cruixent.
COCA DE CARXOFES I CEBA AMB TOU DE TIL·LERS
Per a la coca:
300 gr de farina
1 culleradeta de sal
25 gr de llevat fresc
50 gr de llard
50 gr. d’oli d’oliva
100 ml d’aigua
Un pessic de sucre
Per a la resta:
6 Carxofes
2 Cebes grosses
Formatge Tou de Til·lers del Tros de Sort
Oli d’oliva
Sal i pebre negre
He començat netejant les carxofes, fins a deixar només la part més tendra. Després les he laminat fines i les he sofregit amb oli d’oliva i un puntet de sal en una paella. He fet el mateix amb la ceba, per separat.
Mentrestant he preparat la massa a la Thermomix, primer hi he barrejat els líquids amb la sal i la mantega duran dos minuts a 37º, vel. 2, tot seguit hi he posat la llevadura, la farina i un polssim de sucre: 30 seg vel. 6. Queda una massa molt lleugera al tacte i amb un aspecte semblant a la pasta brisa, no precisa gaire amassat i també és fàcil de fer-la a mà, només cal tenir la precaució de posar els líquids una mica tebis.
He estirat la meitat de la massa (de l’altra meitat n’he fet una bola i l’he congelada) i l’he dividit en 12 quadrats (pretenia que fossin rectàngles però estan a mig camí), hi he posat la ceba i al damunt les carxofes.
Ho he posat al forn, que ja estava a 200º, i ho he deixat 12 minuts. Quan ha passat aquest temps he posat damunt de cada coca un tall de Tou de til·lers i ho he tornat a posar al forn (ara apagat) perquè es fongués una mica.
Jo les he trobat boníssimes… i amb les tijes que m’han quedat de les carxofes en faré una crema!
Bon profit!
Hola Laia!Com ens agrada veure cares noves… i més quan ens presenten plats tan bons com aquests!! Aquesta coca ha de ser bonissima!! Però tens raó, les carxofes són tan bones que no els cal gran cosa!!Moltes gràcies per participar!PetonetsSandra
Hola Laia, felicitats per el teu nou blog, et desitjo una llarga i fructuosa trayectoria.Y felicitats també per la teva recepta, estes carxofes han quedat genials.Un petonet
Jo havia pensat en fer una coca (queda pendent) però no havia pensat en aquest magnífic formatge que m’encanta des que en Jordi me’l va fer descobrir!!!aquesta coca és una bona carta de presentació, i va directa a les nostres receptes pendents!petonets
Té una pinta increïble. Moltíssimes gràcies per participar a la recepta del 15 d’aquest mes. T’esperem el vinent :)Molts petonets!Marina Xocolata Desfeta
M’emporto aquesta recepta em sembla fantástica, canviaré la massa per una masa amb massa mare i a treballar.Gràcies per la idea:o)Palmira
Per cert, estava buscant on em puc apuntar per rebre les teves noves receptes per correu electrònic però no ho veig. Potser em pots ajudar!Palmira