Aquest mes acaba l’any i també el Recepta del 15, una idea genial que va sorgir de Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta i que ha servit per recopilar una bona pila de receptes de blocaires d’arreu. Així que el primer que faig és felicitar la Marina, la Sandra i el Xavi (no en conec a cap personalment però els llegeixo a tots i, una mica, és com si els conegués de tota la vida!) per la idea, per tirar-la endavant durant dos anys, perquè ens han animat a fer funcionar la nostra part creativa cada 15 de mes i ens han descobert un munt de blogs i receptes interessants.
La proposta d’aquesta darrera convocatòria són els aperitius de Nadal. Tot aprofitant el tema, aquesta vegada a més d’una recepta, us presentaré una campanya de Nadal per donar a conèixer i fomentar el consum dels productes agroalimentaris del Pallars. Sota la marca “Al teu gust, aliments del Pallars”, que aglutina un nombre important de productors i elaboradors pallaresos, s’ha convocat un concurs de receptes per aquest Nadal. Aquí trobareu tota la informació, bases i butlleta d’inscripció. Jo no hi podré presentar cap recepta, cosa que em sap força greu però també m’alegra i és que m’han demanat que formi part del jurat!
Dit això, faig una crida a tothom perquè us animeu a participar a aquest concurs i us deixo una suggerència d’aperitiu pallarès per posar a la taula aquestes Festes.
MOS DE FORMATGE DE CABRA I RATAFIA
1 planxa de pasta de full
una mica de pebre molt i una mica de romaní sec
200 gr de formatge de cabra, en aquest cas de Vilavella
100 gr de crema de llet
200 ml de Ratafia dels Raiers
1 cullerada rasa de sucre
Engego el forn a a 200º i em poso a tallar la planxa de pasta de full a quadres petits, també podria fer-ho amb talla-pastes de galetes de formes diferents (més divertit!). Poso els quadres damunt d’un paper per al forn a la placa del forn, hi escampo una mica de pebre negre i romaní al damunt i ho tapo amb un altre tros de paper, hi passo una mica el corró amb cura de no deformar els quadres i ho enforno gairebé 15 minuts amb un pes al damunt perquè la pasta no pugi.
Deixo refredar les galetes resultants mentre preparo la reducció de Ratafia primer i la crema de formatge després.
Per a la reducció poso en una cassola petita la Ratafia i el sucre, ho remeno una mica i ho deixo a foc lent fins que fa bombolles de caramel. Per a la crema, ratllo el formatge molt fi, amb la Thermomix no costa res i a més ja ho tinc a punt per afegir-hi la nata líquida, remenar una mica, posar la “papallona” als ganivets i muntar a velocitat 3 i 1/2. (Si no es té la Thermo es pot fer a la manera tradicional: ratllant amb un ratllador i batent amb unes baretes).
Per muntar les galetes he fet servir una mànega pastissera, però també es poden fer quenelles amb dues culleretes de postres, i hi he posat uns fils de la reducció per damunt. Si està freda i massa sòlida només s’ha d’escalfar un moment.
Salut i bon profit!
Ai Laia, mira que ets maca! L’aperitiu fantàstic, però el que més m’han agradat són les teves paraules! Ets un solMoltes gràcies per participar!PetonetsSandra
Una aportació sensacional, els amfitrions s’ho mereixen, oi?Que passis unes molt bones festes i que tinguis un gran any nou 2013.Un petonàs