L’ESTONA MÉS PAUSADA…

Publicat dia 17 gener 2012 postres. taronja. tartaleta

El dia passa volant. Les coses se succeeixen sense concedir-te el més mínim moment per assimilar-les. Arriba, per fi, l’estona més pausada de la jornada. L’estona en què tot el que estava per fer, està fet; en què tot el que s’havia de planificar, està planificat; en què la son que lluitava contra les puces guerreres de casa ha guanyat la batalla.

Arriba un ratet petit per a mi que penso aprofitar encara que Morfeu m’estiri de les pestanyes. L’aprofitaré acompanyada del meu Jordi, el nostre amic Patrick Jane i unes mossadetes d’un postre de vici.

Bona nit!

TARTALETA DE XOCOLATA AMB CREMA DE TARONJA I FESTUCS
Per a la massa:
100 gr de farina blanca de reposteria
50 gr de cacao amarg en pols
65 gr de mantega
35 ml d’aigua
1 culleradeta de sucre
un polssim de sal
1 culleradeta de llevat químic
Per al farcit:
4 rovells d’ou
sucre llustre gr
1 sobre de gelatina neutra
El suc de dues taronges (1/4 l)
200 gr de crema de llet
40 gr iogurt natural
1 grapat de festucs pelats i picats.
Preparar la massa és tan senzill com abocar tots els ingredient per ordre en un bol i treballar-los amb els dits fins que queda una pasta grummullosa, un cop aconseguit aquest punt en faig una bola i ho deixo reposar mitja hora a la nevera. Passat aquest temps la trec, l’estiro i la poso en un motlle encamisat (ben untat amb mantega i espolsat amb una mica de cacao. Per coure-la, hi faig unes punxades amb una forquilla, la forro amb paper sulfuritzat i l’omplo de cigrons secs que ja guardo des de fa temps per fer aquest funció. Deixo coure al forn preescalfat a 180º durant 20 min, després trec el fals farcit i el paper i ho deixo coure 5 minuts més. Ho trec del forn i ho deixo refredar.
Ara em poso amb la crema. Remeno ben fins els rovells amb el sucre i reservo. Faig el suc, en una part petita hi barrejo la gelatina, l’altra la poso a bullir i així que arrenca torno a unir ambdues parts. Remeno bé. A aquesta barreja hi poso la crema de rovells i sucre poc a poc (si ho fés ràpid podria quallar els ous i fer-ho tot malbé). És el moment de posar-hi la nata i el iogurt que ja estan barrejats; ho vaig abocant mentre remeno, hi afegeixo els festucs i poso la barreja damunt de la massa que tenia preparada. Fa tant de fred que ho deixo refredar a la taula del balcó. En una hora està més que a punt.

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tartaleta

PATUFETS A LA CUINA

Publicat dia 17 febrer 2012

Cuinar és una activitat semblant a pintar o esculpir. És per això que acostuma a agradar als petits. La cuina requereix paciència i també atenció i concentració i curiosament els nens quan cuinen, i se’ls deixa llibertat per fer-ho, semblen…

Llegeix-ne més

Comenta