TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012 fruita. postres

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés]

Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtan
El suc d’una taronja
Una mica de moscatell
Unes llavors de cardamom
Una mica de sucre (opcional)

Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els grans de cardamom (les llavoretes negres que hi ha dins del gra) i ho deixo reposar.

Desgrano la magrana, poc a poc, sense pressa, a prop d’una finestra; és una feina entretinguda, però mecànica, sempre el mateix: anar traient un granet darrere l’altre, de tant en tant apartar una mica de tel que fa nosa, un gra, un altre gra. Cauen suaument damunt del bol de vidre, no fan soroll però se senten caure. Quan hi paro atenció m’adono que ho faig al ritme de la música, sona una melodia que no conec, un d’aquests discos de música ambiental. Agradable. Agradable, la música; agradable, l’estona que dedico parsimoniosa a destriar la magrana.

Necessito una estona per desencantar-me abans de poder continuar amb la macedònia. Pelo el plàtan, les pomes, els kiwis. Ho tallo. Tot barrejat al bol de vidre. Rego les fruites amb el líquid que tenia reservat.

Ho deixaré a la nevera fins que sigui l’hora de les postres.

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

Comenta