SOL, MALETES I TRUFES

Publicat dia 2 març 2012 cuina amb nens. gormanderies. verdures

Deu ser aquest bo que fa, jo ja sento que la sang em circula a gran velocitat i tinc moltes ganes de fer coses. Un munt de coses. En vull fer tantes que tot deurà quedar en pura voluntat… això em passa quan oloro l’arribada de la primavera: començo a fer plans i plans i quan els tinc fets i endreçats passa el meu aniversari, entrem a la primavera de veritat, m’agafa una mena d’astènia i… tot queda en res.

Aquest any procuraré trencar la regla. De moment començo fent cosetes com gaudir del bon temps a prop del mar. Vaig a preparar una minimaleta (sí, mini, encara que al costat de la maleta hi haurà un paquet de bolquers, el carro, la bici, una bossa de joguines, els cubells, les pales, PROU! Farem un esforç per endur-nos el més mínim, sí senyor!)

Espero que no s’esguerri el mapa meteorològic i tot continui igual fins dilluns (per cert, a partir de dilluns, senyors i senyores del temps, aniria bé que plogués que està tot molt sec!).

De camí de la costa m’enduc uns bombonets plens de betacarotè (que protegeix del sol) fet per la Jana amb molta il·lusió!

TRUFES DE PASTANAGA I COCO
(M’ha passat aquest recepta una persona a qui aprecio moltíssim i qui, casualment, avui necessita molts ànims – Des d’aquí una forta, forta abraçada per ella ;-))

Ingredients

350 gr de pastanagues netes, pelades, cuites i ben escorregudes.
150 gr de sucre de canya de comerç just
350 gr de coco ratllat
cacao en pols

Trituro les pastanagues a Thermomix fins que queda una massa fina i ho passo a un bol. Amb la Jana hi afegim el sucre i el coco ratllat (de coco n’he separat una part per després). Ella s’ho passa bomba barrejant i amassant els ingredients amb les mans (súper netes).

Quan ja està ben lligat en vaig fent trossets no gaire drans perquè la Jana en formi boles (queden curioses perquè encara no té prou destresa, però es curiós veure com de la primera a l’última ha perfeccionat la tècnica!)

Un cop tenim fetes totes les trufes les arrebossem, la meitat amb el coco ratllat que abans he reservat i l’altra meitat amb cacao en pols.

Les posem a la nevera perquè quedin més consistents.

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

Comenta