AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013 amanides. llegums. vegà. vegetarià. verdures

Ingredients (4 persones):

250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú)
250 gr de mongeta tendra
1 tomàquet d’amanir
ceba tendra
formatge fresc
blat de moro (una llauna petita)

Per a l’amaniment:
1 cullerada de vinagre de poma
5 cullerades d’oli doliva verge
una punta de ganivet de mosstassa de Dijon
una culleradeta de mel
sal
pebre (poc)
sèsam torrat i aixafat al morter (no ha de quedar una pols, simplement s’ha de trencar una mica)

Faig coure les mongetes azuki en una olla amb aigua (per mesurar la quantitat faig servir una tassa de cafè amb llet: una tassa de mongetes ja remullades per tres d’aigua). Poso les mongetes i l’aigua en fred i porto a ebullició quan bull fort les espanto amb una mica més d’aigua freda, espero que torni a bullir fort. Abaixo el foc i deixo fer durant una hora i mitja aproximadament. La sal l’hi posaré al final de la cocció. Fetes d’aquesta manera, les mongetes quedaran prou cuites però no es desfaran ni es separaran de la seva primera pell. Un cop fetes les escorro i deixo refredar.

Tallo les tabelles longitudinalment i després per la meitat (m’interessa que quedin llargues, és més vistós) i les faig coure al vapor, que quedin al dente, ben verdes i amb totes les seves vitamines. Refredo amb aigua i gel i reservo.

Tallo el tomàquet i el formatge a daus mitjans. Pico la ceba tendra tan petita com puc. Rento i escorro el blat de moro.

Preparo la vinagreta en un pot de vidre petit: tots els ingredients cap a dins, tapo bé que no se n’escapi res, i a remenar com si fos una coctelera fins que la barreja estigui ben lligada (no costa gaire).

Ja puc unir tots els ingredients en un bol, ho remeno bé, hi aboco l’amaniment, torno a remenar… i a taula.

Una amanida refrescant i nutritiva alhora, ideal per als dies de calor! Bon profit!

Idea per a presumits i fanàtics de l’spa a casa:
Amb una batedora potent tritureu unes quantes mongetes azuki crues, barregeu-les amb una mica de sucre i oli de qualitat (d’oliva o d’atmetlles dolces o de germen de blat, és igual. Obtindreu un exfoliant per al cos que podeu fer servir amb el cos humit abans de dutxar-vos (sense sabó o amb molt poca quantitat) deixa la pell fina, fina, especialment la dels colzes, genolls i plantes dels peus! Ja m’ho direu.

Podeu trobar informació nutricional i altres dades d’interès sobre les azuki a la pàgina de Ets el que menges: http://www.etselquemenges.cat/rebost/les-mongetes-azuki

Receptes similars: amanides

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

DANS MON JARDIN IL Y A UNE FLEUR

Publicat dia 12 juliol 2012

La diferència entre home de la cançó i jo és que al meu jardí ja hi ha una flor. L’important no serà tant no trepitjar-la com va fer ell el matí que n’hi va sortir una, sinó saber donar-li a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

LA PRINCESA I EL PÈSOL

Publicat dia 6 juny 2012

Hans C. Andresen va escriure aquest conte potser amb la intenció de posar en evidència la distància enorme que hi havia entre la monarquia i el poble i la incapacitat dels poderosos de posar-se al lloc dels desfavorits. De petita m’agradava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: vegetarià

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

VA DE CAPES

Publicat dia 18 març 2012

Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de marzo nos invita a preparar un plato clásico de la cocina italiana: Lasaña.Fa uns dies vaig prepara lassanya per participar a la proposta salada de Whole kitchen d’aquest mes. Vaig escollir una…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

Comenta