ÉS TARD I VOL PLOURE

Publicat dia 11 abril 2012 carn
Aquesta setmana m’han reclamat una recepta que tenia pendent de penjar, el saltat de carn que vaig preparar per als nois de la colla el dia del “Barça-Milar” (era aquest partit, oi?)… Aquí la deixo, sense més. Estic cansada i faig uns badalls de campionat. El millor que puc oferir-me en aquests moments és l’ample de sofà que em pertoca i una manteta pels peus, que torna a refrescar!
Ahhhhhh! Quina son!
CHOP SUEY DE VEDELLA PIRINENCA
Ingredients:
2 bistecs de vedella ecològica del Pirineu
salsa de soja
2 cebes tendres
1 pebrot verd
1 gra d’all
1 tall (de la mida d’un gra d’all petit) de gingebre
julivert
sèsam torrat
oli d’oliva
(jo no en tenia però el bròquil – els arbrets- queda molt bé amb la carn de vedella)
Una mitja hora abans de començar cal que talleu els bistecs a tires d’uns dos dits de gruix i les poseu en un bol cobertes de salsa de soja. Deixeu-ho macerar a la nevera.
Talleu la ceba i el pebrot verd en juliana i sofregi-ho en un wok a foc viu i movent tota l’estona, a mi m’agrada la verdura al dente, que cruixeixi una mica, així que amb 10 minuts ja està, sinó es pot deixar més estona abaixant una mica el foc (a gust de cadascú). Aboqueu les verdures en un bol i al mateix wok fregiu la carn ben escorreguda, amb una mica més d’oli d’oliva. Un cop cuita, la reserveu amb la ceba i el pebrot. Trinxeu el gingebre i l’all i sofregiu-los molt ràpidament al wok, abans que no es torri afegiu-hi tota la salsa de soja de la maceració, doneu-hi un parell de voltes i de seguida torneu-hi a posar les verdures i la carn.
Abans de servir, espolseu-hi per damunt una mica de julivert i sèsam torrat.
Jo ho acompanyo de fideus d’arròs i ens ho mengem amb bastonets xinesos, que és més divertit, una mica més marrano, sí, però més divertit!

Receptes similars: carn

VAPOR PER A “SANO Y DE RECHUPETE”

Publicat dia 21 abril 2012

Amb aquesta recepta participo al concurs ¿Cocinamos al vapor…? del blog Sano y de rechupete. No m’ha costat gaire animar-me a participar-hi; el que sí que m’ha costat ha estat decidir una recepta original. Com que feia dies que tenia ganes de…

Llegeix-ne més

Comenta