CANVI D’IMATGE

Publicat dia 2 maig 2012 esmorzars. masses i pastes

Fa dies que em balla pel cap la idea de fer un canvi d’imatge a aquest blog. Tanta foscor no acompanya, ara. Ve m√©s de gust llegir sobre fons clars, em fa la sensaci√≥. Al final m’hi he decidit. Canvio els tons marrons i ocres temporada “oto√Īo/invierno” pels blau-verds “primavera/verano” i ja que m’apunto al carro de la moda…

… una recepta pret-√†-porter dedicada a la meva germana!
BLINIS PER LA NUNI

Ingredients:

150 gr de farina
2 ous
1/2 l de llet de civada
10 gr de llevadura seca de forner
30 gr de mantega
sal

Barrejo 50 gr de farina amb el llevat i hi afegeixo la llet, tèbia. Ho remeno bé i ho deixo fermentar en un lloc càlid durant 1 hora.

Fonc la mantega a foc suau i quan est√† desfeta l’aboco en un bol amb els 100 gr de farina que em queden, un polsim de sal i els rovells dels ous. Ho bato b√© i hi incorporo la massa fermentada que tenia reservada. Munto les dues clares a punt de neu i tamb√© les incorporo a la barreja.

Escalfo una paella, la unto amb mantega i hi vaig coent els blinis d’un en un. Cada vegada hi poso 3 cullerades de massa, que deixo que s’escampi sola, com que es densa queda prou gruixuda. M√©s o menys els faig 4 o 5 mminuts per cada banda. A mesura que els vaig fent els apilo en un plat coberts amb un drap de cot√≥ net i sec.

De tota la massa me’n surten 10 blinis, els que sobren es poden guardar en un tuper a la nevera. Quan els vulguem fer servir els podem escalfar un moment al microones o b√© a la paella, una mica per cada banda.

Estan bons amb melmelada o amb pernil i formatge, o amb sobressada, o amb mel,… tot dep√®n dels gustos i la imaginaci√≥ de cadasc√ļ… els russos se’ls mengen amb una barreja de iogurt i nata, tamb√© estan ben bons!

Receptes similars: esmorzars

JO DE GRAN SER√Č PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar qu√® pensava i en qu√® pensava quan tenia 4 anys. Segurament tamb√© devia voler ser princesa quan fos gran i tamb√© pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, proced√≠s m√©s aviat com una…

Llegeix-ne més

COL¬∑LABORACI√ď AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gr√†cies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, √©s tradici√≥ fer i menjar¬†cr√™pes. Jo no en faig massa sovint per√≤ m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposar√© tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiraci√≥, de temps i de condicions t√®cniques √≤ptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi s√≥c a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei m√©s vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Comenta