Fa dies que em balla pel cap la idea de fer un canvi d’imatge a aquest blog. Tanta foscor no acompanya, ara. Ve més de gust llegir sobre fons clars, em fa la sensació. Al final m’hi he decidit. Canvio els tons marrons i ocres temporada “otoño/invierno” pels blau-verds “primavera/verano” i ja que m’apunto al carro de la moda…
Ingredients:
150 gr de farina
2 ous
1/2 l de llet de civada
10 gr de llevadura seca de forner
30 gr de mantega
sal
Barrejo 50 gr de farina amb el llevat i hi afegeixo la llet, tèbia. Ho remeno bé i ho deixo fermentar en un lloc càlid durant 1 hora.
Fonc la mantega a foc suau i quan està desfeta l’aboco en un bol amb els 100 gr de farina que em queden, un polsim de sal i els rovells dels ous. Ho bato bé i hi incorporo la massa fermentada que tenia reservada. Munto les dues clares a punt de neu i també les incorporo a la barreja.
Escalfo una paella, la unto amb mantega i hi vaig coent els blinis d’un en un. Cada vegada hi poso 3 cullerades de massa, que deixo que s’escampi sola, com que es densa queda prou gruixuda. Més o menys els faig 4 o 5 mminuts per cada banda. A mesura que els vaig fent els apilo en un plat coberts amb un drap de cotó net i sec.
De tota la massa me’n surten 10 blinis, els que sobren es poden guardar en un tuper a la nevera. Quan els vulguem fer servir els podem escalfar un moment al microones o bé a la paella, una mica per cada banda.
Estan bons amb melmelada o amb pernil i formatge, o amb sobressada, o amb mel,… tot depèn dels gustos i la imaginació de cadascú… els russos se’ls mengen amb una barreja de iogurt i nata, també estan ben bons!