JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013 berenars. cuinar amb nens. dolços. esmorzars. masses i pastes

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una plebea, oi?

El que sí que recordo clarament, no tinc cap dubte que ma mare també ho recorda, és que em fascinava fer merder a la cuina, pastetes. Barrejar especies, farines, sal, sucre i al final de tot l’escampall, poder-hi abocar un got d’aigua al damunt per lligar-ho tot! Quin plaer! (I com m’emprenya que ara ho facin les meves filles… maleïda l’experiència: ara em toca callar i aguantar!)

MASSA MARBRE PER A PRINCESES VOCACIONALS

Ingredients per a la massa blanca:
50 gr de farina blanca de blat
30 gr de sucre blanc
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli de girasol o d’oliva suau
un pessic de sal
1 ou
1/2 sobre de llevat

Ingredients per a la massa negra:
30 gr de farina blanca
20 gr de farina de garrofa (o bé de cacao en pols 100%)
30 gr de sucre
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli
un pessic de sal
1 ou
l’altra meitat de sobre de llevat

La Jana s’ha encarregat de la massa blanca, ha posat tots els ingredients en un bol i els ha remenat bé. L’Aleth ha fet el mateix amb la massa negra, l’he hagut d’ajudar, és clar, perquè a ella al principi li feia més gràcia bufar la farina, remenar el sucre amb les mans, dibuixar amb oli al taulell, etc. que no pas remenar.Al final ho hem aconseguit!

Quan hem tingut les masses fetes hem decidit que faríem format pastisset individual, amb motlles de muffins, també és pot fer un pa de pessic rodó, o de la forma que tingui el motlle, per descomptat!

He posat a cada motlle una cullerada de massa blanca i al damunt un de massa negra. La Jana, amb  el mànec d’una cullereta ha remenat una mica perquè les dues masses es barregaessin entre elles sense acabar-se de confondre.

Ho hem enfornat a 180º. 25 minuts i… berenar a punt!

😉

Receptes similars: berenars

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuinar amb nens

AMANIDA COLORIDA

Publicat dia 2 maig 2012

  Ingredients (totes les quantitats a ull i segons el gust de qui s’ho hagi de menjar): Fulles de rucula Fulles de canonges formatge gorgonzola gerds frescos si és temporada o dessecats si no ho és nous pinyons sal, oli…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta