No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una plebea, oi?
El que sí que recordo clarament, no tinc cap dubte que ma mare també ho recorda, és que em fascinava fer merder a la cuina, pastetes. Barrejar especies, farines, sal, sucre i al final de tot l’escampall, poder-hi abocar un got d’aigua al damunt per lligar-ho tot! Quin plaer! (I com m’emprenya que ara ho facin les meves filles… maleïda l’experiència: ara em toca callar i aguantar!)
MASSA MARBRE PER A PRINCESES VOCACIONALS
Ingredients per a la massa blanca:
50 gr de farina blanca de blat
30 gr de sucre blanc
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli de girasol o d’oliva suau
un pessic de sal
1 ou
1/2 sobre de llevat
Ingredients per a la massa negra:
30 gr de farina blanca
20 gr de farina de garrofa (o bé de cacao en pols 100%)
30 gr de sucre
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli
un pessic de sal
1 ou
l’altra meitat de sobre de llevat
La Jana s’ha encarregat de la massa blanca, ha posat tots els ingredients en un bol i els ha remenat bé. L’Aleth ha fet el mateix amb la massa negra, l’he hagut d’ajudar, és clar, perquè a ella al principi li feia més gràcia bufar la farina, remenar el sucre amb les mans, dibuixar amb oli al taulell, etc. que no pas remenar.Al final ho hem aconseguit!
Quan hem tingut les masses fetes hem decidit que faríem format pastisset individual, amb motlles de muffins, també és pot fer un pa de pessic rodó, o de la forma que tingui el motlle, per descomptat!
He posat a cada motlle una cullerada de massa blanca i al damunt un de massa negra. La Jana, amb el mànec d’una cullereta ha remenat una mica perquè les dues masses es barregaessin entre elles sense acabar-se de confondre.
Ho hem enfornat a 180º. 25 minuts i… berenar a punt!
😉
Bona tarda Laia, aquest muffins han d’estar boníssims!! Els provaré.Volia fer-te una consulta però no he sabut trobar cap correu on adreçar-la, així que te la faig aquí. Fa quinze dies que tinc una iogurtera, he provar de fer els iogurts però no m’agafen la consistència adequada, queden massa líquids pel meu gust. Els hi he afegir llet en pols (3 cullerades) però tampoc funciona. Em pot donar alguna idea. GràciesCarme
Hola Carme,Doncs no sé què dir-te, la veritat és que a mi, sempre que n’he fet, també m’han sortit tirant a líquids… En tot cas, ho fas amb llet sencera de bona qualitat i iogurt ben cremós? Pots provar de fer-ho amb llet fresca (de la que trobes a les neveres del super, “Tros de Sort” per exemple)Ara bé, la textura dels iogurts de compra segur que no l’aconseguiràs, eh! ;-)Una abraçada!
Bon dia Laia, he aconseguit que els iogurts tinguin gairebé la mateixa textura dels que es poden comprar ja fets. T’he fet cas i he utilitzat llet fresca. Els he deixat 12 hores a la iogurtera però en aquest cas he tapat la iogurtera amb una tovallola i dos draps de cuina. Passades les 12 hores els he deixat reposar un parell més fins que s’han refredat i els he posat a la nevera. En tres dels iogurt he substituït una tercera part de llet per nata líquida i m’han quedat com els iogurts griego.Gràcies!!!
Qué bé! Me n’alegro, ho hauré de provar jo també!Salut!
Uau! Boníssims, Laia! Tan de bo mai deixem de ser uns nens de 4 anys… Petons!
Això mateix, Marina! Que no s’acabi de apagar la nena que duem a dintre!
Quina bona pinta! I com m’agradaria veure-us per un foradet……Una abraçada
Qué bé, bonica! Estic contenta de saber que ets a l’altra banda!! Una abraçada molt forta!
Hola Laia, tens un premi al meu bloc. Passa-t’hi per recollir-lo. Records als de Tremp, en guardo molt bons records de quan hi vaig estar. Petons. http://mansanesinopomes.blogspot.com.es/2013/07/un-altre-premi.html
Bona recepta i fotografia.Felicitats !
Una nova companya! Benvinguda a gastronòmicament.
Aquestes magdalenes… Mmmm…
Un petonàs!
[…] seguíem i que ara, malauradament, està inactiu. Us portem les magdalenes marbre del blog de cuina A l’ombra de la figuera, on la seva creadora, la Laia, ha fet amb les seves dues petites ajudants aquests deliciosos muffis […]