No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una plebea, oi?
El que sí que recordo clarament, no tinc cap dubte que ma mare també ho recorda, és que em fascinava fer merder a la cuina, pastetes. Barrejar especies, farines, sal, sucre i al final de tot l’escampall, poder-hi abocar un got d’aigua al damunt per lligar-ho tot! Quin plaer! (I com m’emprenya que ara ho facin les meves filles… maleïda l’experiència: ara em toca callar i aguantar!)
MASSA MARBRE PER A PRINCESES VOCACIONALS
Ingredients per a la massa blanca:
50 gr de farina blanca de blat
30 gr de sucre blanc
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli de girasol o d’oliva suau
un pessic de sal
1 ou
1/2 sobre de llevat
Ingredients per a la massa negra:
30 gr de farina blanca
20 gr de farina de garrofa (o bé de cacao en pols 100%)
30 gr de sucre
30 gr de llet sencera
25 gr d’oli
un pessic de sal
1 ou
l’altra meitat de sobre de llevat
La Jana s’ha encarregat de la massa blanca, ha posat tots els ingredients en un bol i els ha remenat bé. L’Aleth ha fet el mateix amb la massa negra, l’he hagut d’ajudar, és clar, perquè a ella al principi li feia més gràcia bufar la farina, remenar el sucre amb les mans, dibuixar amb oli al taulell, etc. que no pas remenar.Al final ho hem aconseguit!
Quan hem tingut les masses fetes hem decidit que faríem format pastisset individual, amb motlles de muffins, també és pot fer un pa de pessic rodó, o de la forma que tingui el motlle, per descomptat!
He posat a cada motlle una cullerada de massa blanca i al damunt un de massa negra. La Jana, amb el mànec d’una cullereta ha remenat una mica perquè les dues masses es barregaessin entre elles sense acabar-se de confondre.
Ho hem enfornat a 180º. 25 minuts i… berenar a punt!
😉