Tinc poca tirada a presentar receptes amb peix, en canvi m’agrada molt, preparar-lo i menjar-ne.
Sembla que els gastroblocaires siguem una colla d’aficionats a les cupcakes, muffins i pastisseria en general, uns il·luminats que només tenim a la cuina estris de mil formes i tamanys per fer galetones boniques a la vista però del tot innapetents (almenys per aquells que tenim aversió a les coloraines alimentícies, al buttermilk i al fondant). Dit sigui de passada, també sembla que a les nostres vides són tot flors i violes i ens passem el dia cuinant, escoltant cançons rompantiques i saltant de flor en flor com una avella en plena primavera…
Jo, una mica iluminada sí que estic, més aviat estic enlluernada diria algú, però sóc una persona tan normal i mundana com qualsevol. Tinc les meves neures (unes quantes), feina a casa i a fora (que duri), filles per educar, discussions de parella (que de vegades ni tant sols podem acabar) i un llarg etcètera que no cal concretar en aquest paràgraf (ni en cap altre, oi?). No em passo el dia batent mantega ni preparant l’atrezzo per a les fotos dels meus plats (tant de bo m’hi pogués dedicar més, a cuinar, a fotografiar i a escriure), però sí que m’ho passo bé l’estona que sóc davant dels fogons perquè m’esbargeixo i faig treballar les mans, l’olfacte i també les neurones, se’m desperat la creativitat i se me’n van les cabòries. M’ho passo tan bé fent un pollastre guisat com un pastís selva negra i, encara que en les cerques a internet predomina el dolç, jo insistiré en fer de tot una mica.
Em falta molt per aprendre i les meves “creacions” són molt senzilles i humils, ensenyo el que sé fer o el que estic aprenent, no sense abans fer-ho tastar a persones que m’aprecien o que m’estimen; de vegades tinc més bones crítiques, de vegades, pitjors.
Avui un peix bo i barat i molt sa, per a petits i grans.
BRUIXES I CUIXES AL PESTO AMB GUARNIMENT DE MUSCLOS
Ingredients per a 4 persones, amb possibilitat de repetir:
3 bruixes filetejades (=12 filets)
6 talls de pernil dolç
salsa pesto (comprada o millor feta per una mateixa)
1/2 kg de musclos de roca
els condiments habituals per obrir els musclos al vapor (a gust de cadascú)
He començat per la feina més pesada: netejar els muscols, sort que 1/2 kg es fa amb un moment. Quan els he tingut nets els he obert al vapor, amb una fulla d’alfàbrega i un rajolí petit de pastís (estic una mica afrancesada, però la veritat ñes que queden deliciosos, jo faig servir Ricard). Els he deixat a la cassola fins al moment de servir.
Tot seguit m’he posat amb els filets. Els he estès bé uns al costat dels altres els he salat, molt lleugerament, i amb un pinzell els he sucat de pesto, hi he posat la meitat d’un tall de pernil damunt de cada un i els he enrotllat. Els he anat posant drets a la vaporera; com que fan pressió els uns contra els altres no cal lligsar.los amb res, però si es vol es poden lligar amb una tija de ciboulet. He tapat la vaporera i he posaat aigua en una cassola de la mida de la vaporera, quan ha arrencat el bull l’he posat al damunt i amb 10 minuts ho he tingut fet.
He servit dos o tres rotllets per plat amb un bon grapat de musclos.
Bon profit!