1r ANIVERSARI I LLIBRETS PER CELEBRAR-HO

Publicat dia 4 gener 2013 General

Avui fa 1 any que vaig començar aquest diari de receptes, ho havia de celebrar però fer-ho amb un pastís en plena època de “comilona” no em venia massa de gust, així que ho celebro amb un plat principal que ens agrada molt: el clàssic “llibrets de llom”, però enlloc de omplir-los de formatge insípid, els ompliré d’alguna cosa una mica més glamurosa… a veure què us sembla:

LLIBRETS DE FORMATGE BLAU I CEBA

Ingredients:

8 talls de llom per a llibrets (fins, si us plau! els meus d’avui no els ha tallat un carnisser sinó un envasador de supermercat i la diferència és nota. Cada cosa s’ha de comprar al seu lloc!)
2 cebes mitjanes tallades a la brunoise
1 cunya de formatge blau, em decanto pel Bavaria Blue però també pot ser Gorgonzola, Roquefort o fins i tot Cabrales, pels atrevits i amants del power!
Ou batut i pa ratllat
Oli suau d’oliva per fregir

Sofregeixo la ceba en una paella o cassola baixa a foc molt suau fins que comença a caramelitzar (gairebé dues hores), vigilant que no es cremi i remenant (si s’asseca molt s’hi poden anar afegint unes gotes d’aigua). A mitja cocció i poso una mica de sal (no la poseu al principi, com que la ceba reduirà molt és provable que se us en vagi la mà). Deixo que es refredi.

Obro els llibrets i els omplo amb una base de ceba i una mica de formatge (un tall si es pot tallar o unes engrunes si es desmunta en atansar-hi el ganivet). Els tanco pressionant fort amb la mà pels laterals. Els salo i pebro, compte amb la sal que el formatge ja és fort! (Si temeu que al fregir-los s’obrin podeu fer servir un parell d’escuradents com si fossin agulles de cap per sellar-los)

Ara els passo per l’ou, després pel pa ratllat i finalment els fregeixo fins que tenen un coloret daurat, tirant a torrat.

Bon profit i gràcies per les vostres visites i els vostres comentaris el primer any sota l’Ombra d’aquesta Figuera!

Receptes similars: General

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

LIEBSTER AWARD

Publicat dia 15 octubre 2012

L’entrada d’avui no és una recepta. Avui us parlaré de mi, no per narcisisme sinó perquè m’han donat un premi que em condiciona a fer-ho. El premi en qüestió és el Liebster Award creat perquè els blogs amb menys de…

Llegeix-ne més

Comenta