BAGELS… D’APROFITAMENT

Publicat dia 16 agost 2011 bagels. esmorzar. espelta

BAGELS FÓRMULA-EXPERIMENTAL-PER-DIR-HO-D’ALGUNA-MANERA
70 gr de farina integral d’espelta
120 gr de farina integral de sègol
250 gr de farina de blanca de blat
1 sobre de llevat de forner (he fet servir Maizena levadura)
240 ml d’aigua
20 ml d’oli d’oliva
1 cullerada de melassa d’arròs
sal
llavors de sèsam

A la Thermomix escalfo l’aigua amb la sal a 37º, 1 min, velocitat 2. Passat el temps hi aboco les farines, el llevat, l’oli i la melassa i programo 15 seg, vel. 5 i tot seguit 3 min, vel. espiga.
Em costa molt treure la massa de la màquina perquè està super empegalosa, però amb molt d’esforç i paciència ho aconsegueixo i la deixo llevar en un bol, tapada amb un drap.

Mentre passen els 60 minuts de repòs, espero asseguda al costat llegint un llibre (oportú el títol del llibre: Biographie de la faim, de l’Amélie Nothomb). He hagut de deixar la lectura, un sorollet m’hi ha obligat… La massa dels bagels fermenta amb un so especial! pschhhhh, pschhhhhh,…. potser totes les masses fan el mateix soroll al llevar, però no m’havia semblat mai tan clar i dolç el llenguatge dels ferments! De vegades, curiosament, no cal estar atent per descobrir que al món hi ha coses meravelloses!

Bé, a part d’escoltar la pasta decideixo fer-hi un cop d’ull i em sembla que ja ha pujat prou. La poso al taulell, faig un parell d’amassades ràpides i la divideixo en 6 parts. A cada part li dono la forma de donut clavant-hi el dit al migi les poso a la safata del forn que ja he pintat amb oli perquè no s’enganxin. Tapo amb el drap i deixo una mitja hora.

Els bagels ja estan a punt per sellar i coure: poso una olla amb aigua al foc i quan bull hi poso els bagels (me n’hi caben dos així que faig tres tandes) i els vaig donant tombs durant un minut aproximadament, un cop sellats els vaig tornant a psar a la safata de forn. He estat previsora i he preescalfat abans de fer bullir l’aigua així que enforno a 180º, 20 minuts.

Receptes similars: bagels

OMPLIR EL PAP

Publicat dia 26 gener 2012

La millor menajada del dia és, sens dubte, l’esmorzar. No només pel tipus d’aliments que el conformen, generalment molt més gormands que els del dinar o el sopar; però especialment per la gana feroç amb què em llevo. No sóc…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzar

ELS BLINIS I LOS PUENTES DE MADISON

Publicat dia 7 juny 2011

Curiós: sempre que menjo blinis penso amb “Els ponts de Madison County”. Dic que és curiós perquè, no ho recordo, però juraria que en cap moment la Francesca en cuina, ni en menja. Per algun motiu que de moment desconec, associo romanticisme d’anar…

Llegeix-ne més

Comenta