Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

ANY NOU… LA FEINADA QUE M’ESPERA!

Publicat dia 5 gener 2012 fruita. plàtan. postres. tatin

Aquest any res de vida nova, segueixo amb la que portava al 2011 que, a part de que m’agrada prou, m’han quedat moltes coses per fer (neteja d’armaris, de joguines – que insensats que són els pare noels, tronques i tions… i espera’t que ja arriben els Reis: semblen més feliços ells regalant que natres desempaquetant…) i moltes coses per aprendre.

Dels bons propòstits que em vaig plantejar per al 2011 me’n queda més d’un per complir. Com que el més prudent serà fer-me propostes realistes, per aquest 2012 no em proposo res més que tot allò que em queda pendent.

Si m’hi aboco amb perseverança i la dolçor i l’energia que tenen els plàtans pot ser més senzill!

Feliç 2012!

MINI TATINS DE PLÀTAN

Per a 4 tartaletes he fet servir:

2 plàtans
sucre integral de canya de comerç just
1 llimona
4 esgarrapades de mantega
4 “obleas” (hòsties en català) de les que es fan servir per a les crestes, de La Cocinera, per exemple.

En quatre motlles individuals hi poso una capa de sucre (una mica menys d’un dit), una mica de mantega i un rajolí de llimona. Tallo els plàtans a rodanxes i els reparteixo al damunt del sucre, unes gotes més de llimona i ho poso al forn, ja calent a 180º, uns 10 min.

Passat aquest temps trec els motlles i hi poso, damunt de cadascún, una porció de massa, ho ajusto amb els dits perquè quedi a tocar del plàtan (ai, crema! compte!). Tornem cap al forn, 15 minuts més i ja està llest.

Mmmh! Dues mossegades delicioses que no han costat gens de fer!

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

Comenta