Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013 algues. amanides. fruita. hivern. vegetarià. verdures

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO

Ingredients (per a 4 plats):
1/2 bròquil
1/2coliflor
4 taronges de sang petites o dues de grans
1 bon grapat de nous pelades
4 cullerades de pipes carbassa
Unes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 hora
Una mica de fulles de Mesclum (opcional)

Per a amanir:
6 cullerades d’oli
el suc de 1/2 taronja sanguina
un pessic de sal
1 culleradeta de mel de romaní (en cas que les sanguines siguin molt àcides, les meves eren dolcíssimes!)

Tallo la coliflor en talls petits i el bròquil en trenco seguint les branques que formen els seus talls. Pelo les taronges i les tallo a rodanxes, en reservo algunes per decorar i acabo de tallar la resta seguint els triangles que fan els galls. Trenco les nous i les pico deixant-les desiguals. Barrejo aquests tres ingredients i també hi afegeixo les algues ben escorregudes (a la foto no hi són, me les he oblidat!).
En plats o bols poso una base de fulles de mesclum i al damunt hi afegeixo la barreja ja amanida, les pipes de carbassa acabades de torrar en una paella calenta sense oli i una o dues rodanxes de sanguina.

Mnyam!

Ei! Si no heu provat mai aquest tipus de verdures en cru, proveu-ho, segurament us sorprendran, si us fa por podeu tallar-les ben petites, com si volguéssiu fer juliana. Penseu, a més, que si us costen de pair, les crucíferes són molt més digestives en cru, d’aquesta manera també mantenen totes les vitamines.

Receptes similars: amanides

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

DANS MON JARDIN IL Y A UNE FLEUR

Publicat dia 12 juliol 2012

La diferència entre home de la cançó i jo és que al meu jardí ja hi ha una flor. L’important no serà tant no trepitjar-la com va fer ell el matí que n’hi va sortir una, sinó saber donar-li a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

REFLEXIONS QUE ESPETEGUEN

Publicat dia 7 desembre 2012

Un dia d’aquests sentia a la ràdio un home que deia que és important que els ésser humans tinguem uns minuts al dia per reflexionar sobre què hem fet bé i què no, sobre com ser millors persones; vaja que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: hivern

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

Receptes similars: vegetarià

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

VA DE CAPES

Publicat dia 18 març 2012

Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de marzo nos invita a preparar un plato clásico de la cocina italiana: Lasaña.Fa uns dies vaig prepara lassanya per participar a la proposta salada de Whole kitchen d’aquest mes. Vaig escollir una…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Comenta