AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO
Ingredients (per a 4 plats):
1/2 bròquil
1/2coliflor
4 taronges de sang petites o dues de grans
1 bon grapat de nous pelades
4 cullerades de pipes carbassa
Unes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 hora
Una mica de fulles de Mesclum (opcional)
Per a amanir:
6 cullerades d’oli
el suc de 1/2 taronja sanguina
un pessic de sal
1 culleradeta de mel de romaní (en cas que les sanguines siguin molt àcides, les meves eren dolcíssimes!)
Tallo la coliflor en talls petits i el bròquil en trenco seguint les branques que formen els seus talls. Pelo les taronges i les tallo a rodanxes, en reservo algunes per decorar i acabo de tallar la resta seguint els triangles que fan els galls. Trenco les nous i les pico deixant-les desiguals. Barrejo aquests tres ingredients i també hi afegeixo les algues ben escorregudes (a la foto no hi són, me les he oblidat!).
En plats o bols poso una base de fulles de mesclum i al damunt hi afegeixo la barreja ja amanida, les pipes de carbassa acabades de torrar en una paella calenta sense oli i una o dues rodanxes de sanguina.
Mnyam!
Ei! Si no heu provat mai aquest tipus de verdures en cru, proveu-ho, segurament us sorprendran, si us fa por podeu tallar-les ben petites, com si volguéssiu fer juliana. Penseu, a més, que si us costen de pair, les crucíferes són molt més digestives en cru, d’aquesta manera també mantenen totes les vitamines.