Laia A l'ombra de la figuera Em dic Laia.Sóc andorrana de naixement, trempolina d'adopció i catalana de tot cor. M'agrada cuinar i m'agrada menjar. També m'agraden moltes altres coses.

OUS DURS, CAMINS PEDREGOSOS

Publicat dia 30 gener 2012 ous. vegetarià

Demà farà molts anys del naixement d’Atahualpa Yupanqui.

M’agrada sentir-lo cantar. M’agrada la seva veu parsimoniosa i posar atenció en les seves poesies tan senzilles i tan plenes de veritat.

Les cançons de Yupanqui fan olor de camí pedregós, tenen gust d’aigua salada i van acompanyades de les vistes immenses dels canviants cels patagònics.

M’agrada especialment “Los ejes de mi carreta”:

Porque no engraso los ejes
Me llaman abandona’o…
Si a mi me gusta que suenen,
¿Pa qué los quiero engrasaos?

E demasiado aburrido
seguir y seguir la huella,
demasiado largo el camino
sin nada que me entretenga.

No necesito silencio.
Yo no tengo en qué pensar.
Tenía, pero hace tiempo,
ahura ya no pienso mas.

Los ejes de mi carreta
nunca los voy a engrasar…

Per un art senzill però compromès, un plat senzill però saborós:
OUS FARCITS

Ingredients:

1/2 dotzena d’ous
3 carrotes
1 ceba petita
5 o 6 xampinyons grossos
1 cullerada sopera de iogurt
oli, sal i pebre

Som-hi:

Poso els ous a bullir coberts d’aigua i amb un raig de vinagre. Quan comença a bullir l’aigua compto 10 minuts i apago el foc, deixo els ous a dins fins que es refreden.

Mentrestant, pico molt fina la ceba i les carrotes i també els xampinyons. Sofregeixo en una paella amb una mica d’oli, la ceba i la pastanaga primer, els xampinyons els afegeixo al cap d’uns minuts. Ho deixo a foc lent i remenant de tant en tant fins que queda tot estovadet (uns 20 minuts) hi poso la sal i el pebre a la meitat de la cocció, aproximadament.

Quan el sofregit és a punt, els ous ja és poden pelar i tallar per la meitat. El rovells els afegeixo al sofregit juntament amb la cullerda de iogurt (també podria ser nata de cuinar) i ho remeno tot fins que queda una massa ben amalgamada.

Omplo les clares amb la barreja.

Amb una amanida enorme d’ensiam i ceba: sopar de 10!

Bon profit!

Receptes similars: ous

TEMPTACIONS A LA NEVERA

Publicat dia 11 juny 2012

Ara que arriba la dèria de l’operació bikini, jo vinga a fer dolços… sort que visc envoltada de gormands i que jo m’ho passo més bé fent-ho que menjant-m’ho! FLAM AROMÀTIC DE TARONJA I VAINILLA Ingredients (6 flameres individuals): 1/2…

Llegeix-ne més

PATUFETS A LA CUINA

Publicat dia 17 febrer 2012

Cuinar és una activitat semblant a pintar o esculpir. És per això que acostuma a agradar als petits. La cuina requereix paciència i també atenció i concentració i curiosament els nens quan cuinen, i se’ls deixa llibertat per fer-ho, semblen…

Llegeix-ne més

Receptes similars: vegetarià

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

Comenta