Avui faig un any més, ara sí que he d’assumir que he sobrepassat la barrera dels 30 i, de moment, no em sento gaire més vella. Tampoc gaire més sàbia… En honor al meu dia penjo un senzill però bon pastís de “cumpleanyos felis”
Abans de passar a la recepta, felicito els Oriols i dedico el post a un d’aquests Oriols perquè sé que avui és un dia important per a ell i desitjo de tot cor que tot vagi bé i que durant el dia doni bones noticies! SORT KODRO!
PASTÍS DE TARONJA I XOCOLATA PER CELEBRAR ANIVERSARIS O QUALSEVOL ALTRA COSA
(Font del pa de pessic: un dels llibres oficials de receptes de Thermomix, però he de dir que ho he fet de memòria i potser no té res a veure amb l’original)
Ingredients:
Per al pa de pessic:
1 taronja sencera (pell inclosa)
200 gr de sucre
3 ous
70 gr de mantega pomada (o fosa)
200 gr de farina
1 sobre de llevat químic
Per al fondant:
150 gr de xocolata negra 70%
45 gr de xarop d’atzavara (es pot substituir per mel o per melassa de qualsevol cereal)
Rento la taronja i la tallo en uns quants trossos, sense pelar-la, que poso al vas de la Thermomix, també hi afegeixo el sucre i programo 1 minut a velocitat 7.
He afegit els ous i he batut 2 minuts a 37º i a velocitat 2 i 1/2. He posat la mantega i he barrejat 10 segons a la mateixa velocitat.
Ara afegeixo la farina ja barrejada amb la llevadura i torno a remenar: 20 segons velocitat 3.
Encamiso un motlle i l’omplo amb la massa. Quan el forn és calent (180º) hi poso el pa de pessic que estarà llest en uns 25 minuts.
Trec del forn i deixo refredar. Desemmotllo i ho deixo a la reixa del forn perquè no sui per sota i em poso a preparar el fondant de xocolata:
Fonc al bany maria la xocolata i un cop desfeta del tot hi afegeixo el xarop d’atzavara. Un cop ben barrejat ho deixo refredat una estona a la nevera.
Quan ho trec ha solidificat més del que esperava així que amb les mans ben netes ho amasso una mica per donar-li temperatura.
Unto amb oli el taulell i un corró metàlic i estiro el fondant. Quan tinc la mida del pastís el poso per damunt, i decoro com bonament puc (no hi tinc massa traça amb això de la decoració de reposteria…)