UN DIA DE PRIMAVERA I UNA MARE QUE S’ENYORA

Publicat dia 8 abril 2012 aprofitament. fruita. postres

L’Aleth ronca que ronca, diuen que la són porta més son i deu ser cert. El Jordi arregla el balcó, posa flors de tots colors i herbes aromàtiques. A les pistes de tenis hi juguen una parella de nens i un home ensenya a una nena amb una cua de caball. No sembla pas que aquest poble estigui saturat de persones, com vaig veure ahir en arribar al supermercat. No. Avui davant de casa meva hi ha calma, poca gent i molta verdor. Brilla el sol i jo trobo molt a faltar a la Jana que s’ho deu passar pipa a la platja, amb els padrins.

Per matar el matí i dissipar cabories, remenaré per la cuina a veure si se m’acut algun postre per portar a casa els sogres, l’ambient que es respira inspira dolços frescos amb molta fruita i massa de galeta…

TARTALETES DE FRUITA I ROSES

Ingredients:

Massa brisa (igual que aquesta però substituint els 50 gr de xocolata per farina)
1 pot de pera en almíbar
2 plàtans
200 gr de sucre
3 cullerades de melmelada de pètals de rosa ( o qualsevol altra)
3 cullerades d’aigua
2 cullerades de suc de llimona

Ahir vaig fer una quiche i em va sobrar la meitat de la massa que vaig guardar a la nevera, avui m’ha anat ben bé, l’he tret i quan s’ha atemperat l’he estirat amb el corró i he forrat uns quants motlles de diferents mides. He punxat les tartaletes amb una forquilla perquè la massa no pugés i les he enfornat uns 15 minuts al forn, a 180º.

Mentre es refredaven he preparat la glaça a la Thermomix (per fer-ho a la tradicional és el mateix, però un s’hi ha d’estar tota l’estona remenant…) He posat el sucre, la melmelada, l’aigua i el suc de llimona al vas de la màquina i he programa 15 minuts, 100º i velocitat 2.

He tallat les peres i els plàtans i els he ordentat a les tartaletes ja fredes, ho he cobert amb la glassa, també freda, i ho deixat a la nevera.

Si al jardinet que ha fet el Jordi hi hagués hagut algun roser florit, hauria pogut guarnir les postre amb uns pètals frescos…

Receptes similars: aprofitament

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

PATUFETS A LA CUINA

Publicat dia 17 febrer 2012

Cuinar és una activitat semblant a pintar o esculpir. És per això que acostuma a agradar als petits. La cuina requereix paciència i també atenció i concentració i curiosament els nens quan cuinen, i se’ls deixa llibertat per fer-ho, semblen…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

Comenta