Havia de fer una recepta amb l’arròs com a ingredient principal per participar a La recepta del 15. D’entrada em va sembla molt fàcil la proposta d’aquest abril, però a mesura que passaven els dies ho començava a veure més complicat: ens agrada molt l’arròs i de moltes maneres diferents, des d’un simple arròs a la cubana fins als més delicats makis, així que no m’acabava de decidir per quina seria la recepta més digna per a ser presentada.
Hi he donat voltes i voltes; des del dia que es va publica la convocatòria d’aquest mes, he menjat arròs unes quantes vegades, pero no he sabut quin decidir-me. Paella, arròs amb llet, amanida d’arròs, arròs amb verdures, arròs thai o rissotto de camagrocs, arròs amb pollastre al curry, arròs caldós de marisc, verdures farcides d’arròs, etc. Amb arròs es pot fer tot i a més és un cereal agrait que si el tractes bé sempre et deixa satisfet, tot i així cap dels meu arrossos m’ha semblat prou interessant…
Ahir me’n vaig adornar: l’arròs que més m’agrada, sigui com sigui, no el faig jo, el fa la mama. Així que li passo a ella la patata calenta i avui que ens faci l’arròs que més de gust li vingui…
ARRÒS A LA CASSOLA BY ROSA MARI
Ingredients per a 4, 5 persones amb molta gana (com nosaltres):
7 volums d’arròs bomba (1 volum = 1 tasseta de cafè)
21 volums de brou de verdures i pollastre
1 ceba
1 grapat de mongeta verda
1 carxofa
1 pastanaga
(tota la verdura tallada petita)
2 cullerades de tomàquet triturat natural
1 cuixa de pollastre de corral tallada
1 tira de costella de tocino tallada petita
la part de les costelles d’un conill
2 salsitxes petites tallades a rodanxes d’un dit
all, julivert, oli d’oliva, 1 fulla de llorer, sal i pebre
En una cassola ha fregit la carn, quan ha estat enrossida hi ha afegit la ceba i ,després de donar-hi unes voltes hi ha posat la resta de les verdures i el llorer. Quan tot plegat ha agafat color hi ha posat les dues cullerades de tomàquet i ho ha deixat sofregir una estona. Tot seguit hi ha posat l’arròs i ho ha remenar bé. Ha salat, pebrat i ho ha cobert amb el brou ja calent. Ho ha deixat coure a foc lent fins que l’arròs s’ha begut tot el líquid. Un cop apagat el foc, ha afegit a la cassola una picada d’all i julivert i ho ha portat a taula.
És una recepta ben senzilla, de tota la vida. Com sempre: boníssim, mama! T’estimo!
buuaaa quina pinta!!!! m’encanta l’arros de qualsevol manera!! aquesta cassola és sensacional!!! petons
Gràciea Roser, tens raó no sé si és per l’amor que hi posen, però la cuina de les mares sempre és la millor! Petons!
Home reina, és que els arrossos de la mama sempre són els millors! Sinó mira el que vam publicar de ma mare fa un parell de dies! jejeje Felicita a la cuinera, té una pinta més que sensacional!!Moltes gràcies per participar, siusplau deixa’ns l’enllaç al bloc perquè sigui més fàcil fer l’índex!PetonetsSandra (Els fogons de la Bordeta)
Ai sí! l’enllaç, ja sabia que em faltava fer alguna cosa… gràcies!
Buah! Quina pintassa que té aquest arròs, per favor! Una delícia… Me n’envies un tupper per demà dinar? ;)Moltes gràcies per participar!Petonets!Marina Xocolata Desfeta
Salibo nomes d veure’l…. i la pinta q te… mmmmm… l’haurem d provar d fer…
Aquests arrossos son els que m’agraden a mi, amb “chicha” , els de montanya! Bravo, me’n enduria una mica si pogues!!!!
hola, he arribat al teu bloc per la recepta del 15, veig que fa poc temps que tens el bloc, espero que tinguis molta sort i que ens anem troban per les nostres cuinesptns
Laia, pots escriure en catalá sense cap problema… Si acepto recetas en lenguas extranjeras, como no en una oficial del Estado. Me encantará contar con tu receta para el concurso. Si quieres traducirla, puedes hacerlo, pero, por mí no hay problema, que suelo entender todo perfectamente y, si no entiendo algo, lo preguntaré a Marc (mi marido) o te lo preguntaré a ti.Por cierto, tu arros a la cassola es formidable. En casa nos encantan esos platos, llenos de aroma y jugosos a más no poder.Un besote
Gracias, Laura. Pues en un plis publico el post, hoy hemos comido al vapor a tu salud!