LA RECEPTA DEL 15: ARRÒS A LA CASSOLA

Publicat dia 15 abril 2012 arròs. plat únic. recepta del 15

Havia de fer una recepta amb l’arròs com a ingredient principal per participar a La recepta del 15. D’entrada em va sembla molt fàcil la proposta d’aquest abril, però a mesura que passaven els dies ho començava a veure més complicat: ens agrada molt l’arròs i de moltes maneres diferents, des d’un simple arròs a la cubana fins als més delicats makis, així que no m’acabava de decidir per quina seria la recepta més digna per a ser presentada.

Hi he donat voltes i voltes; des del dia que es va publica la convocatòria d’aquest mes, he menjat arròs unes quantes vegades, pero no he sabut quin decidir-me. Paella, arròs amb llet, amanida d’arròs, arròs amb verdures, arròs thai o rissotto de camagrocs, arròs amb pollastre al curry, arròs caldós de marisc, verdures farcides d’arròs, etc. Amb arròs es pot fer tot i a més és un cereal agrait que si el tractes bé sempre et deixa satisfet, tot i així cap dels meu arrossos m’ha semblat prou interessant…

Ahir me’n vaig adornar: l’arròs que més m’agrada, sigui com sigui, no el faig jo, el fa la mama. Així que li passo a ella la patata calenta i avui que ens faci l’arròs que més de gust li vingui…

ARRÒS A LA CASSOLA BY ROSA MARI

Ingredients per a 4, 5 persones amb molta gana (com nosaltres):

7 volums d’arròs bomba (1 volum = 1 tasseta de cafè)
21 volums de brou de verdures i pollastre
1 ceba
1 grapat de mongeta verda
1 carxofa
1 pastanaga
(tota la verdura tallada petita)
2 cullerades de tomàquet triturat natural
1 cuixa de pollastre de corral tallada
1 tira de costella de tocino tallada petita
la part de les costelles d’un conill
2 salsitxes petites tallades a rodanxes d’un dit
all, julivert, oli d’oliva, 1 fulla de llorer, sal i pebre

En una cassola ha fregit la carn, quan ha estat enrossida hi ha afegit la ceba i ,després de donar-hi unes voltes hi ha posat la resta de les verdures i el llorer. Quan tot plegat ha agafat color hi ha posat les dues cullerades de tomàquet i ho ha deixat sofregir una estona. Tot seguit hi ha posat l’arròs i ho ha remenar bé. Ha salat, pebrat i ho ha cobert amb el brou ja calent. Ho ha deixat coure a foc lent fins que l’arròs s’ha begut tot el líquid. Un cop apagat el foc, ha afegit a la cassola una picada d’all i julivert i ho ha portat a taula.

És una recepta ben senzilla, de tota la vida. Com sempre: boníssim, mama! T’estimo!

Receptes similars: arròs

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

Receptes similars: plat únic

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

Receptes similars: recepta del 15

APERITIU PALLARÈS, L’ÚLTIMA RECEPTA DEL 15

Publicat dia 17 desembre 2012

Aquest mes acaba l’any i també el Recepta del 15, una idea genial que va sorgir de Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta i que ha servit per recopilar una bona pila de receptes de blocaires d’arreu….

Llegeix-ne més

LA RECEPTA DEL 15: ENTREPÀ NOSTÀLGIC

Publicat dia 16 maig 2012

Quan vaig veure que la consigna per a la recepta del 15 del maig eren els entrepans, vaig saber de seguida quina seria la meva aportació. Quan vivia a Barcelona anava tot sovint a esmorzar, dinar o picar alguna cosa al…

Llegeix-ne més

Comenta