A L’OMBRA DE LA FIGUERA: UN BLOG D’IMPACTE ZERO

Publicat dia 1 juny 2012 amanides. cuina amb nens

Em sumo a la iniciativa de Geniale.es, a l’enllaç podeu consultar-ho amb detall, però a grans trets podríem dir que un lloc web, com aquest blog, produiex uns 0,02 gr de CO2 per visita, això al llarg de l’any es tradueix en uns kilograms d’aquest gas a l’atmòsfera. Geniale, per contrarrestar aquests efectes, ha llençat la idea de plantar un arbre per cada blogger que se sumi a la iniciativa i els ho comuniqui.

Tenint en compte que un arbre absorbeix 10 kg/any de CO2, l’impacte del meu espai passa a ser nul.

Aplaudeixo la idea que, potser és petita i una de les seves finalitats deu ser la publicitària, però si la meva col·laboració fa que es planti un arbre més al món… doncs benvinguda sigui la idea!

Seguiu aquestes indicacions si voleu que el vostre blog també sigui d’Impacte 0!

Per un post verd, una recepta verda! I sana, i bona i molt divertida de preparar amb els petits!

DIVERAMANIDA TÈBIA

Ingredients (per un parell de plats):

Enciams variats, rúcula i herba dels canonges
1 pastanaga
1 poma
alga arame
4 o 5 espàrrecs verds
1 gra d’all
1 ceba tendra
un grapat de pinyons
sal d’api, oli d’oliva i vingre de poma
salmó fumat

El primer que cal fer és posar les algues a remullar en aigua tèbia, ben bé mitja hora.

Hem preparat les amanides directament als plats individuals. La Jana hi ha posat els enciams i els brots, mentres jo tallava la poma a daus, la ceba a mitges llunes i la pastanaga a tires amb l’ajuda d’un pelador de patates, també ho ha posat als plats. Finalment també hi hem posat les algues ben escorregudes.

He deixat que la Jana tallés el salmó a tires amb unes tisores infantils ben netes i entretant jo he tallat els esparrecs a rodanxes, he picat l’all i ho he sofregit lleugerament amb una mica de sal.

Hem amanit les verdures amb una vinagreta d’oli d’oliva (6 parts), vinagre de poma (2 parts) i un pessic de sal; perquè quedés més lligada hem posat els tres ingredients en un pot, l’hem tapat i l’hem sacsejat com si fos una coctelera. Hem posat damunt les ties de salmó, els espàrrecs i els pinyons.

Per donar-hi una mica més de color hem espolsat per damunt unes engrunes del fons del pot dels gerds dessecats, són una mica àcids i hi dóna un toc especial i divertit 😉

I… a taula

Hem passat aquesta estona a la cuina escoltant el disc Minimúsica. Els aliments… No us el perdeu, és genial, els Reis la van encertar amb aquest regal!

Receptes similars: amanides

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta