Encara no sé quan les podrem fer, però ja fa dies que tinc al cap les vacances d’estiu. M’agrada fer els viatges sense pensar-los gaire. Escollir un lloc i fer-hi cap, un cop allà és més fàcil triar les activitats, excursions o el que sigui que vulguem fer-hi. Però amb les nenes la cosa canvia una mica. A més d’encertar amb el destí, cal una mica de previsió, tant a l’hora d’escollir allotjament com a l’hora de preparar la intendència (tot i que sóc desorganitzada de mena, amb la Jana i l’Aleth he après a repassar les coses bàsiques que no em puc oblidar abans de sortir de casa).
Fa anys, amb el Jordi, vam anar a Menorca. Aquesta setmana n’han tornat uns amics i m’han fet pensar en aquell lloc meravellós. Menorca em va fascinar. Em van enlluernar, i ho puc dir en sentit literal i en sentit figurat, la blancor de les seves cases, la blavor traslúcida i brillant del Mediterrani, la frescor dels pins blancs. Quantes cales per descobrir que ens devien quedar! Per què no hi hem tornat mai? Si és el lloc ideal per anar-hi en família!
En honor a Ses Illes, amb la Jana i la meva germana, la Núria, ens hem fet unes ensaïmades per llepar-se’n els dits!
Mireu, mireu!
Ah, i si teniu alguna idea o suggerència per a les meves vacances, deixeu-me una nota. Ho estudiaré! I ho agrairé, per descomptat!
ENSAIMADA DE XOCOLATA
(Font: Per fer la massa he seguit les indicacions del blog Mis recetitas)
Ingredients per a la falsa massa mare:
20ml de agua tibia
17,00h:
En un bol he barrejat els ingredients de la masa mare fins que ha quedat tot ben intergat i ho he tapat amb paper film. Ho he deixat reposar 1 hora.
18,00h (aprox.)
He posat al recipient de la Thermomix el sucre, els ous i l’aigua i ho he programat 30 segons a velocitat 6. Tot seguit hi he afegit la massa mare que tenia reservada i ho he remenat 1 minut a velocitat “Espiga”. Hi he afegit la meitat de la farina i he tornat a programa, aquesta vegada 2 minuts a velocitat “Espiga” i he tornat a repetir aquesta operació amb la resta de la farina, però aquest cop 5 minuts. Durant els últims 30 segons he anat afegint l’oli pel bocal de la màquina. He deixat reposar la massa, segons la recepta que he consultat eren 2 hores o el temps necessari perquè la massa sobresortís de la màquina.
Entre fer els sopars, donar-lo a les nenes i altres coses que he fet, m’han donat les…
21,00h:
La massa ja ha més que triplicat el seu volum, l’he tret de la màquina i l’he dividit en dues parts (He fet una ensaimada gran amb una meitat i diverses de petites amb l’altra meitat).
Ho deixo al forn perquè llevi tota la nit (com que hi ha dues safates les separo bé entre elles perquè la massa de sota no s’enganxi a la safata que té al damunt).
07,00h:
He tret les safates del forn i l’he engegat (calor a dalt i a baix i 180º). Quan ha estat calent hi he posat les ensaïmades, que he esquitxat amb una mica d’aigua. Han estat llestes en 20 minuts, més o menys.