DANS MON JARDIN IL Y A UNE FLEUR

Publicat dia 12 juliol 2012 amanides. cereals. fruitaLa diferència entre home de la cançó i jo és que al meu jardí ja hi ha una flor. L’important no serà tant no trepitjar-la com va fer ell el matí que n’hi va sortir una, sinó saber donar-li a la meva flor allò que necessita, prou aigua perquè no passi sed, però no tanta com per ofegar-la; llum perquè creixi, abric perquè no es geli.
Estones, moltes estones d’atenció, perquè per mantenir viva qualsevol cosa cal saber què li passa.

TABULÉ PER COMPARTIR SOTA L’OMBRA D’UNA FIGUERA

Ingredients per a 4 persones:

2 tasses de cous-cous
2 tasses d’aigua
(o les proporcions que es recomanen al paquet)
1 culleradeta de mantega
1 nectarina, madura però ferma
1 tomàquet gran, un cor de bou, per exemple; sinó 2 de mitjans.
1 ceba tendra petita
1 manat de julivert
1 manat de menta
1 raig de llimona
1 bon raig d’oli
1 rajolí de vinagre de poma
sal
pebre negre

He cuit el cous-cous. En una paella he daurat lleugerament els grans i els he reservat en un bol de vidre. En una cassola, he posat l’aigua a bullir, quan ha arrencat el bull l’he volcat damunt de la pasta, ho he remenat i ho tapat amb un drap net. Passats uns 10 minuts, he posat la mantega al cous-cous i amb una forquilla he separat els grans ja cuits.

Per altra banda, he tallat el tomàquet, la nectarina i la ceba a daus. Quan el cous-cous ha estat fred hi he barrejat les verdures i ho he amanit amb l’oli, la llimona i el vinagre. Hi he afegit un cop de pebre i ho he deixat a la nevera fins al moment de servir o fins que arribi l’hora de preparar el cistell per anar al llac!

Un bon company per a aquesta amanida pot ser un lassi de pepino i iogurt amb quatre fulles de menta, si es fa amb antel·lació i es guarda ben fred a la nevera es pot passat a un termo i tenir-ho ben fresc per portar on sigui.

Bon profit, bon estiu!

Receptes similars: amanides

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

REFLEXIONS QUE ESPETEGUEN

Publicat dia 7 desembre 2012

Un dia d’aquests sentia a la ràdio un home que deia que és important que els ésser humans tinguem uns minuts al dia per reflexionar sobre què hem fet bé i què no, sobre com ser millors persones; vaja que…

Llegeix-ne més

Comenta