LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012 fruita. làctics. postres. vegetarià

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un cada nit, a ella fa tres nits que li llegeixo el mateix perquè se m’adorma abans d’arribar a la meitat. Pobrissona, el seu dia deu ser esgotador!

Torno al tema: es tracta d’un recull de contes escrits per autors castellans, catalans, gallecs, bascos; cada conte està escrit en la seva llengua original i, llevat dels castellans, tots porten la traducció al costat (a mi em va molt bé perquè l’euskera no l’entenc). Són contes preciosos, tots els que he llegit fins ara m’han obert els ulls i l’ànima. El d’avui, d’en Joles Senell; la història d’un somriure perdut. Magnífic.

Si cau aquest llibre a les vostres mans no el deixeu escapar, llegiu-ne almenys una història. Si feu com jo i el llegiu al vespre, acabareu el dia sentint-vos una mica més feliços.

Cuentos a la orilla del sueño. 26 sonrisas y 1 ilusión, DIVERSOS AUTORS. Editat per la Fundació Theodora i Compromiso social Danone.

FIGUES AMB FORMATGE BLANC

Ingredients per a sis racions:

12 figues fermes
1 pot de formatge blanc, pot ser tipus Philadelphia o Quark
una punta de ratlladura de gingebre fresc
una culleradeta de sucre integral de canya

Tallo el coll de les figues i en buido la polpa amb un estri d’aquells de fer boles de patata. Vaig posant la polpa en un bol on, en acabat, afegeixo el formatge, el gingebre i una mica de sucre. Bato bé la barreja amb una forquilla. Amb energia. Amb una manega pastissera (també serviria una cullereta, per descomptat) vaig omplint el dotze abrics de figa.
Simple, bonic. Bo. I sa.

Qualsevo persona a qui agraden les figues sap que la millor manera de menjar-les és fresques, soles i amb el mínim de guarniment. Aquesta és només una manera més de portar a taula un postre vistós.

Aquí trobareu totes les propietats de les figues.

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: làctics

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

Receptes similars: vegetarià

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

VA DE CAPES

Publicat dia 18 març 2012

Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de marzo nos invita a preparar un plato clásico de la cocina italiana: Lasaña.Fa uns dies vaig prepara lassanya per participar a la proposta salada de Whole kitchen d’aquest mes. Vaig escollir una…

Llegeix-ne més

Comenta