La proposta de la la recepta del 15 d’aquest febrer són les croquetes. No n’he fet gaires vegades, tot i que són relativament senzilles de fer i són la millor manera de reciclar les sobres d’altres menjades. Les que us ensenyo són de pastanaga i formatge blau, pensades més com a tapa o aperitiu que com a entrant o plat principal.
Crec que la idea d’aquesta recepta la vaig treure d’alguna revista fa un munt d’anys, les proporcions dels ingredients són collita pròpia, he fet una mica a ull i les quantitats que poso a la recepta són les definitives; el resultat m’ha agradat força.
Espero que us agradin!
CROQUETES DE PASTANAGA I FORMATGE BLAU
Ingredients per a unes 12 croquetes:
1 ceba petita
3 pastanagues
100 gr de formatge blau
6 cullerades soperes de farina (he fet servir farina integral d’espelta perquè no me’n quedava de blat)
oli
300 ml de llet
pa ratllat i ou batut per a l’arrebossat.
Oli per fregir
Sofregeixo la ceba picada ben fina mentre rento, pelo i ratllo les pastanagues. Les afegeixo a la paella i continuo sofregint 5 minuts. Afegeixo la farina i remeno perquè quedi cuita. Hi afegeixo la llet poc a poc, com qui fa una beixamel. Ho salo (amb precaució perquè el formatge blau ja és prou potent) i deixo que espessi sense parar de remenar. Ha d’agafar una concistència bastant dura, sabré que ho puc treure del foc quan la pasta es desenganxi de les parets de la cassola (la paciència ha de ser un dels principals trets d’una cuinera)
Paro el foc i hi afegeixo el formatge esmicolat amb els dits. Ho remeno tot plegat i ho passo a un bol per deixar-ho refredar a la nevera.
Com més freda estigui aquesta massa més fàcil serà manipular-la.
Dono forma a les croquetes, he preferit fer-les rodones que no pas cilíndriques per una qüestió de comoditat. Les passo per l’ou, després pel pa ratllat i finalment les fregeixo fins que queden dauradetes. És molt important que quedin cobertes d’oli i que aquest estigui molt calent perquè sinó les croquetes rebentaran (com m’ha passat amb les primeres)
Voilà!