SOBRETAULA GORMANDA

Publicat dia 24 maig 2012 dolços. esmorzars. fruita. gormanderies. masses i pastes

Si hi una cosa que em diverteix són les sobretaules de diumenge, millor, és clar, si són amb pastetes dolces o el pastís del dia. Se m’acut, per exemple, un d’aquests pastissos nòrdics, amb una massa contundent i fruita a l’interior. Massa per una sobretaula? Doncs fem-la durar… partideta de continental, àlbums de fotos de quan erem petites, o de quan els pares portaven grenyes, una bona cafetera carregada,… i tota la família xerrant alhora, a veure qui la diu més grossa!

PASTÍS DE POMA I MATÓ AMB CRUMBLE DE CIVADA

Ingredients:

Per a la base:
125 gr de farina
125 gr de flocs fins de civada
30 gr de sucre integral de canya
125 gr de mantega
1 ou

Per al farciment:
2 pomes netes, pelades i tallades a daus
3 ous
80 gr de sucre integral de canya
750 gr mató
2 cullerades d’aigua
1 sobres de quall

Per al crumble:
140 gr de flocs de civada
30 gr d’atmetlles picades
100 gr de farina
60 gr de sucre integral de canya
80 gr de mantega

Remeno els ingredients per a la base fins que tot queda ben integrat. Enfarino un motlle desmontable i estiro la massa a la base (a les parets no!), al damunt hi poso els talls de pomas i  reservo. Mentrestant preparo la pasta de mató.

Bato en un bol els ous amb les dues cullerades d’aigua i hi afegeixo el mató i el sucre, ho remeno bé i també hi afegeixo el sobre de quall. Horemeno bé fins que no hi queda cap grumull. Aboco amb compte aquesta crema damunt dels talls de poma. Poso el motlle al forn, a 180º durant 1 hora.

Mentre es cou el pastís preparo el crumble barrejant tots els ingredients que el conformen. El resultat és una massa que sembla sorra gruixuda. Ho reservo a la nevera. Passada l’hora de forn trec el pastís i reparteixo les molletes del crumble per damunt. Ho torno a enfornar fins que es daura el crumble.

Es pot servir tant fred com calent… no sé com ho prefereixo…

Ep, si no sou tan “carpantes” com jo… no us el mengeu en una sobretaula, pot ser un bon esmorzar, també!

Receptes similars: dolços

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta