ENTRE CARBASSONS II (conserves i mermelades)

Publicat dia 11 juliol 2011 encurtit. mermelada

FORMATGE FRESC AMB MERMELADA DE CARBASSÓ

Ingredients per a la mermelada:
500 gr de carbassó
350 gr de sucre
1 polssim de sal
Una miqueta de ratlladura de pell de llimona

És l’estiu i tinc més ganes d’anar a banyar-me al pantà que de passar calor davant dels fogons, així que… tiraré de Thermomix: trossejo tots els ingredients alhora a la màquina i programo ………….
Envaso en calent en pots de 250 gr i els dono el tomb perquè el buit quedi impecable. Toballoles, fotoprotector i cap al Piolet, a Salàs.

Si es vol fer aquesta mermelada a mà, es farà com qualsevol altra de fruita, els carbassons trossejats ben petits barrejats amb la resta d’ingredients en fred a la cassola, foc mitjà i no deixar de remenar durant 20 minuts o fins que tingui la consistència que es busca.

ENCURTIT DE CARBASSÓ ENTRE L’ACIDESA I LA DOLÇOR

Aquesta conserva serveix per complementar amanides, però com més la disfruto jo és a palo seco, potser acompanyant-ho amb uns craquers i un raig d’oli.

Comenta