COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS

Publicat dia 23 juny 2012 cuina amb nens

La Montse, del blog Els petits viatgers, m’ha convidat a presentar una recepta per als seus lectors o, més aviat, perquè els seus lectors la facin als seus fills.

Després de donar-hi no poques voltes, he acabat decidint que una recepta per a nens ha de complir com a mínim dos requisits, ha de ser equilibrada nutricionalment i ha de ser agradable a la vista, primer; a l’olfacte, segon i al gust, és clar, per acabar. A més a més, si és senzilla de preparar, els nens poden ajudar a la cuina i això sempre està bé: els estimula la creativitat i els obre la gana, entre moltes altres coses.

Estic molt contenta de poder fer aquesta col·laboració i espero que tant la Montse, i les seves tres princeses,  com els seus seguidors, disfrutin amb aquest plat que he pensat especialment per a ells.

HAMBURGUESES DE POLLASTRE AMB PINYA I ALFÀBREGA

Ingredients:
350 gr de carn de pollastre picada
1 rodanxa de pinya natural
40 gr de molla de pa integral (de qualitat)
3 o 4 fulles d’alfàbrega
sal
un polssim de pebre negre (si agrada)
pa (torrades, llesques de baguette o de barra, és igual) (opcional)
formatge tendre (opcional)

Per a l’acompanyament:
300 gr de mongeta perona
sal i oli

En un bol es barregen la carn, la pinya tallada ben petita (i escorreguda), la molla de pa trencada i les fulles d’alfàbrega picades. Es sala i es pebra i es reserva a la nevera.

Es renten les mongetes i es tallen en dos longitudinalment. Es couen al vapor durant 20 minuts, han de quedar brillants però toves i manejables. S’hi posa sal i oli i es reserven.

Es treu la carn de la nevera i, amb les mans untades d’oli, es fan boletesque es van aplanant. Es poden fer més grans o més petites, jo les he fet petites perquè a les nenes els fa més gràcia i enlloc d’una se’n mengen dues o tres. Un cop preparades es couen en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva a foc mitjà.

Per servir es posen dues hamburgueses damunt de dues llesques de baguette, s’hi posa al damunt un tall fi de formatge tendre i s’acompanya amb un niu de mongetes (com a la foto).

Amb una peça de fruita o un iogurt natural al final, els nens de casa tindran un àpat ben complet.

Bon profit!

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Comenta