Ahir el Jordi es va animar i ens va preparar el sopar, que, hi vam estar totes d’acord, era deliciós! Un plat molt fàcil de fer, molt gustós i que servit amb una mica d’ensiam amanit és un sopar ben complert.
A més he de dir que m’ha agradat molt que es posés a la cuina, a part de que quan s’hi posa li surt bé, ha deixat una flaire deliciosa a casa i m’ha amenitzat la tarda amb el concert de Metallica amb la Simfònica de San Francisco (es veu que a ell no li agfrada cuinar en silenci… ja m’està bé!). Ah! i li queda molt, però que molt bé aquell davantal negre!
CUIXES DE POLLASTRE AMB PATATES I TOMÀQUETS
(Font: “En casa con Jamie”, de J. Oliver)
Ingredients:
800 gr de patates
8 cuixes de pollastre desossades (el Jamie especifica que siguin de pollastres ecològics, la veritat, els pollastres ecològics fan uns cuixots que Déu n’hi do, així que enlloc de fer-ne servir 12, nosaltres n’hem fet servir 8; a mi encara em semblava massa però érem 4 i hem deixat la safata neta)
500 gr de tomaquets cherry
orenga (si es fresca i en rama millor)
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
un raig llarg de vinagre de vi negre
Ho va fer així:
Primer de tot va rentar i pelat les patates i les va bullir en aigua amb sal. Mentrestant va sal-pebrar el pollastre i el va fregir amb força oli en una paella, i el va anar deixant en una safata apta per al forn. Va escórrer les patates i les va aixafar una mica amb una cullera i les va posar al mateix recipient que el pollastre. Després va netejar les tomates i les va punxar amb un ganivet per escladar-les i pelar-les més fàcilment, també va posar-es, un cop pelades, a la safata amb la carn i les patates.
Amb l’oli, l’orenga, el pebre i el vinagre va fer una salsa al morter i la va abocar damunt de la barreja que tenia preparada i ho va posar al forn, 200º, 40 minuts.
Estava boníssim i el vinagre li va donar un punt molt especial.