Un bon te sempre senta bé.
Un bon te sempre ve de gust.
Un bon te es pren poc a poc.
Un bon te es pot prendre amb llet o amb llimona, sol, aromatitzat o només ensucrat.
Un bon te fa encarar el dia amb més ganes
Un bon te és el millor amic d’una bona conversa.
Un bon te és el millor final per a un bon dinar.
Un bon te fred fa més portadores les tòrrides tardes d’estiu.
I un bon te calentó escalfa els dies de boira hivernal.
Un bon te…
Un bon te no falta mai a casa meva.
MAI PU TAN AROMÀTIC
Per a una tetera petita:
3 cullerades de te blanc Mai Pu Tan
1/2 branca de vainilla
6 roses per al te o pètal de rosa (per al consum, sobretot que no siguin de rosers tractats amb pesticides!)
2 beines de cardamom
1 cullerada de mel de milflors (opcional, a mi m’agrada sense edulcorar)
1 l d’aigua
Poso l’aigua a bullir en una cassola mentre preparo a la tetera: al fons hi poso la mel i al colador que porta incorporat la meva tetera hi poso el te, la mitja beina de vainilla oberta i les beines de cardamom trencades (el que dóna gust són les llavors que hi ha a l’interior).
Quan l’aigua bull paro el foc i espero que la temperatura disminueixi una miqueta, res, mig minut. Aboco a la tetera i tapo. Ho deixo reposar 5 minuts.
Poso a cada tassa una flor i serveixo el te al damunt. Una mica de xocolata negra (molt negra, 90% mínim1!) per compensar tanta blancor…
El te blanc té moltes propietats interessants: és antioxidant, per tant protegeix dels radicals lliures i manté les defenses en forma. No té cafeina però alleuja la fatiga, mental i física, és diurètic i ajuda a eliminar els greixos,… i a més a més està boníssim, per això debia ser una beguda reservada al emperadors…