REFLEXIONS QUE ESPETEGUEN

Publicat dia 7 desembre 2012 fruita. tes i infusions

Un dia d’aquests sentia a la ràdio un home que deia que és important que els ésser humans tinguem uns minuts al dia per reflexionar sobre què hem fet bé i què no, sobre com ser millors persones; vaja que ens cal tenir un mínim de vida interior per poder créixer. La preocupació d’aquest senyor era que cada vegada el poder ens ho posa més difícil ocupant les nostres hores amb futbol, tele-escombraries i fomentant el consumisme. Bé, res de nou; però em va agradar sentir aquesta persona perquè si hi ha una cosa certa és que ens calen filòsofs, il·lustrats, gent com ell que ens faci tornar a la realitat de tant en tant.

La frase amb què em quedo és aquesta: “Una persona educada és algú que és lliure i responsable i que actua en virtut de les seves reflexions”

Aquest personatge era Federico Mayor Zaragoza i l’entrevistava Sílvia Cópulo a El Suplement.

INFUSIÓ PICANT DE POMA
(Font: Col·lecció “Cocina sana para el cuerpo y la mente” vol. 16)

Ingredients:

2 pomes Golden
Un tros de pell de llimona (sense la part blanca)
1 branca de canyella
1 cullerada de cardamom
1,5l d’aigua
fulles de menta

Després de rentar les pomes a consciència, les he tallat en quatre trossos, hi he deixat la pell i les llavors i les he posat en una cassola juntament amb la branca de canyella, el cardamom i l’aigua. Ho he posat al foc i ho deixat bullir 20 minuts a foc lent, hi he afegit la pela de la llimona i encara ho he deixat coure 10 minuts més.

Ho he colat i ho he servit amb les fulles de menta.

És una infusió digestiva, refrescant i també relaxant. Recomano prendre-la abans d’anar a dormir o bé després d’un dinar o un sopar copiós.

Ep! Parlant de pomes, no us perdeu la delícia de fotos, ni la recepta, per descomptat, del blog B comme Bon: http://bcommebon.canalblog.com/archives/2012/09/18/25132945.html

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tes i infusions

FEM UN TE?

Publicat dia 7 març 2012

Un bon te sempre senta bé.Un bon te sempre ve de gust.Un bon te es pren poc a poc.Un bon te es pot prendre amb llet o amb llimona, sol, aromatitzat o només ensucrat.Un bon te fa encarar el dia…

Llegeix-ne més

Comenta