MERCATS

Publicat dia 29 abril 2012 peix

El que més m’agrada veure quan viatjo són els mercats, suposo que com a molta gent. La manera com s’organiitzen les parades, com s’hi ordenen els aliments, què predomina i què no s’hi troba,…Escoltar els paradistes que anuncien a crits els seus productes, els turistes que regategen o les senyores que omplen depressa els seus cistells. Als mercats sempre hi ha vida i generalment, bon ambient. Les hores hi passen a bon ritme, als mercats; res s’atura ni un moment, la gent bé i va, els mossos traginen gènere, tothom parla fort. Soroll de bullici.

El menjar parla de nosaltres, el que consumim és el reflexe del que som, quin millor lloc, doncs, per conèixer una altra cultura?

Als pobles de costa el primer que busco és la zona del peix, a primera hora del dia. En una altra vida m’agradaria ser peixatera o potser ja ho he estat i per això em quedo embadalida veient-les treballar.

ROGETS EN ESCABETX

6 rogets mitjans
oli (quantitat suficient per cobrir una mica més de la meitat del peix)
1 llimona (la meitat de la pell i tot el suc)
2 grans d’all
3 grans de pebre negre
2 fulles de cilantre i 2 de julivert
1 pessigada d’algues arame deshidratades (opcional)
1/2 got de vinagre de sidra
2 dits (del mateix got del vinagre) de salsa de soja
sal, pebre negre (o blanc si us agrada més amb el peix)
Ciboulet o qualsevol altra herba i ensiams barrejats per a l’acompanyament

He demanat a la peixeteria que escatessin bé els peixos i que en treguessin les viceres. Un cop a casa, he posat a remullar les algues i he salat i pebrat els peixos per les dues cares. En una en una paella (també serveix una cassola) prou gran perquè hi capiguin les 6 peces planes, he posat ben bé 2 dits d’oli d’oliva verge extra; ho he posat a foc mitjà i quan ha estat calent (no bullint) hi he posat el peix. Hi he afegit la meitat de la pell de la llimona, sense la part blanca, els alls pelats, els julivert, el cilantre, els grans de pebre i les algues ben escorregudes. Ho deixat a foc suau 6 minuts, mentre preparava en una gerra la barreja de vinagre, suc de llimona i salsa de soja. Passats els 6 minuts, he parat el foc i he abocat els líquids que tenia reservats.

Quan ha estat fred ho he guardat en un recipient amb tapa a la nevera. Ja se sap que els escabetxos estan més bons l’endemà. Els acompanyaré amb una amanida verda amb vinagreta de balsàmic i oli de l’escabetx.

Receptes similars: peix

QUADERNET D’ESTIU

Publicat dia 2 juliol 2012

Les tardes d’estiu se’m fan eternes. No ho dic com quelcom negatiu, m’agrada el concepte d’eternitat, de fet crec que defineix molt bé l’època de les vacances, els dies llargs de l’estiu, les coses que es fan amb més parsimònia,…

Llegeix-ne més

CREMA DE SALMÓ FUMAT

Publicat dia 13 gener 2012

(D’aquesta recepta en surten 4 racions generoses o 12 gots d’aperitiu) 2 pastanagues pastanagues grosses 4 o 5 xampinyons grossos 2 porros grossos (la part més blanca) 1 gra d’all 3 cullerades d’oli 1 cullerada de mantega 1 paquet de salmó…

Llegeix-ne més

Comenta