DE COLOR CARBASSA

Publicat dia 8 febrer 2012 carbassa. cremes i sopes

És dur fer-se gran. No parlo d’envellir, parlo de crèixer. Els adults ens mirem els nens i nenes i pensem (de vegades fins i tot comentem) que qué bé que viuen, sense preocupacions ni problemes.

Per sort, els xics no tenen els mateixos problemes que els grans. Generalment tenen poques preocupacions materials, però en tenen d’altres, per ells molt importants. Pateixen tant o més que nosaltres i s’esforcen a resoldre els seus conflictes, encara que ningú els ha donat eines per fer-ho.

Tot es nou per als petitons i val la pena, de tant en tant,  fer un exercici de memòria i trobar la manera d’empatitzar amb ells.

Per mi la infància té el color de les carbasses. El carbassa deu ser el color simbòlic de l’alegria i aquest és el regust que em queda de la infantesa, però de carbasses n’hi ha de fines i de rugoses i tenen una tija que punxa si l’acaricies. De moments rugosos i  pensaments punxents també en recordo i això m’ajuda a ser més comprensiva amb la Jana que creix amb els seus neguits i angoixes però, per sort, feliç!

Avui, per a ella aquesta cremeta, dolça, calenta i vivificant que li donarà la energia que necessita per encarar la resta del dia amb ganes i força.

CREMA DE CARBASSA I CIVADA

Ingredients:

La part més blanca d’1 porro gros
1/2 poma (opcional)
1 carbassa mitjana (varietat cacahuet)
40 gr de flocs fins de civada
aigua
oli, sal, nou moscada
sèsam torrat per servir

Rento bé el porro, el pico i el poso a coure en una cassola amb un raig generós d’oli d’oliva. Pelo la poma, la tallo a quadrats i l’afegeixo a la cassola. Ho deixo coure tot plegat uns 10, 12 minuts a foc suau.
Mentre passa aquest temps pelo la carbassa i la tallo a daus mitjans.
Incorporo la carbassa a la cassola i remeno perquè s’impregni bé dels sabors. Hi poso la sal i hi ratllo una mica de nou moscada, ho cobreixo amb aigua, fins a dos dits per damunt de la verdura (això, però, va a gust del consumidor) i hi poso els flocs de civada.
Deixo coure 20 minuts i després deixo que s’atemperi per triturar-ho molt fi (amb la Thermomix queda finíssim i s’aprofita tota la fibra, sinó ho passaria pel xinès).
Serveixo, espolso una mica de sèsam i ja està!

Al web d’Ets el que menges ho expliquen tot sobre la carbassa i sobre la civada .

Receptes similars: carbassa

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cremes i sopes

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

ONADA DE FRED

Publicat dia 1 febrer 2012

Fa fred, en farà més. Els homes (i dones) del temps estan emocionats, tenen la noticia de la setmana, tothom els espera al final del telenoticies. Tothom atent, a veure on farà més fred, si nevarà prop de la costa…

Llegeix-ne més

Comenta