LA RECEPTA DEL 15: CROQUETES DE PASTANAGA I FORMATGE BLAU

Publicat dia 14 febrer 2012 croquetes. formatge. recepta del 15

La proposta de la la recepta del 15 d’aquest febrer són les croquetes. No n’he fet gaires vegades, tot i que són relativament senzilles de fer i són la millor manera de reciclar les sobres d’altres menjades. Les que us ensenyo són de pastanaga i formatge blau, pensades més com a tapa o aperitiu que com a entrant o plat principal.

Crec que la idea d’aquesta recepta la vaig treure d’alguna revista fa un munt d’anys, les proporcions dels ingredients són collita pròpia, he fet una mica a ull i les quantitats que poso a la recepta són les definitives; el resultat m’ha agradat força.

Espero que us agradin!

CROQUETES DE PASTANAGA I FORMATGE BLAU

Ingredients per a unes 12 croquetes:

1 ceba petita
3 pastanagues
100 gr de formatge blau
6 cullerades soperes de farina (he fet servir farina integral d’espelta perquè no me’n quedava de blat)
oli
300 ml de llet
pa ratllat i ou batut per a l’arrebossat.
Oli per fregir

Sofregeixo la ceba picada ben fina mentre rento, pelo i ratllo les pastanagues. Les afegeixo a la paella i continuo sofregint 5 minuts. Afegeixo la farina i remeno perquè quedi cuita. Hi afegeixo la llet poc a poc, com qui fa una beixamel. Ho salo (amb precaució perquè el formatge blau ja és prou potent) i deixo que espessi sense parar de remenar. Ha d’agafar una concistència bastant dura, sabré que ho puc treure del foc quan la pasta es desenganxi de les parets de la cassola (la paciència ha de ser un dels principals trets d’una cuinera)
Paro el foc i hi afegeixo el formatge esmicolat amb els dits. Ho remeno tot plegat i ho passo a un bol per deixar-ho refredar a la nevera.
Com més freda estigui aquesta massa més fàcil serà manipular-la.
Dono forma a les croquetes, he preferit fer-les rodones que no pas cilíndriques per una qüestió de comoditat. Les passo per l’ou, després pel pa ratllat i finalment les fregeixo fins que queden dauradetes. És molt important que quedin cobertes d’oli i que aquest estigui molt calent perquè sinó les croquetes rebentaran (com m’ha passat amb les primeres)

Voilà!

Receptes similars: formatge

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

LA PRINCESA I EL PÈSOL

Publicat dia 6 juny 2012

Hans C. Andresen va escriure aquest conte potser amb la intenció de posar en evidència la distància enorme que hi havia entre la monarquia i el poble i la incapacitat dels poderosos de posar-se al lloc dels desfavorits. De petita m’agradava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: recepta del 15

APERITIU PALLARÈS, L’ÚLTIMA RECEPTA DEL 15

Publicat dia 17 desembre 2012

Aquest mes acaba l’any i també el Recepta del 15, una idea genial que va sorgir de Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta i que ha servit per recopilar una bona pila de receptes de blocaires d’arreu….

Llegeix-ne més

LA RECEPTA DEL 15: ENTREPÀ NOSTÀLGIC

Publicat dia 16 maig 2012

Quan vaig veure que la consigna per a la recepta del 15 del maig eren els entrepans, vaig saber de seguida quina seria la meva aportació. Quan vivia a Barcelona anava tot sovint a esmorzar, dinar o picar alguna cosa al…

Llegeix-ne més

Comenta