LA PRINCESA I EL PÈSOL

Publicat dia 6 juny 2012 aperitius. berenars. formatge. llegums. masses i pastes

Hans C. Andresen va escriure aquest conte potser amb la intenció de posar en evidència la distància enorme que hi havia entre la monarquia i el poble i la incapacitat dels poderosos de posar-se al lloc dels desfavorits.

De petita m’agradava que m’expliquessin aquesta història, m’imaginava el munt de matallasos, de mil colors i gruixos, apilats i el pesolet que amagaven al seu davall. Hagués volgut ser aquella princesa només per poder escampar tota la pila de matalassos per l’habitació, menjar-me el pèsol i passar-me la nit saltant de matalàs en matalàs, fent tombarelles, corrent i cridant sense que ningú em digués res. Ella, la pobra princesa, no podia més que dormir i l’endemà llevar-se plena de morats, cansada i derrotada per culpa d’un miserable llegum.
En honor a aquest conte, aquí us deixo la meva versió de les magdalenes del “duo petits pois” de B comme bon. N’he variat una mica la composició i ho he combinat amb una escuma de formatge blau, blau com la sang de la delicada princeseta! Bon profit! 
MUFFINS DE PÈSOLS AMB NATA DE FORMATGE BLAU

Per als muffins (en surten 12 de mida mitjana):
3 ous
250gr de farina
100ml de llet
100ml d’oli d’oliva verge
8 gr de llevat químic
polsim de sal
polsim de sal d’all (o d’api)
cop de pebre negre
15 baines de pèsols o un parell de grapats de pèsols congelats
unes espolsades de Sal de Gerri (per posar per damunt tot just al final de la cocció)
Bato els ous, hi tamitzo la farina i hi afegeixo el llevat. Remeno fort. Hi incorporo els líquits, acabo de remenar fins que queda una massa homogènia i ho deixo descansar mentre escaldo els pèsols (que bons els pèsols acabats de desgranar! me’n deixo uns quants en un bol per anar picant…)
Afegeixo els pèsols a la massa i emmotllo en uns fantàstics motlles de madalena que em van portar els Reis.
Forn: 180º uns 30 minuts
Per a la nata:
500 ml de nata de muntar (no menys del 35% de greix)
60 gr de formatge Roquefort o qualsevol altre formatge blau, segons els gust del consumidor…
Bato el formatge amb una petita quantitat de la nata per tal de desfer-ne tots els grumulls, un cop aconsegueixo una pasta fina ho acabo de barrejar a mà amb resta de la nata i ho munto (això a màquina, sinó se’n ressent la musculatura del meu braç i espatlla). Quan tinc el punt de pic de lloro ho passo a una màniga pastissera (o un bossa de congelar que ja perforaré al moment de servir).

Receptes similars: aperitius

APERITIU PALLARÈS, L’ÚLTIMA RECEPTA DEL 15

Publicat dia 17 desembre 2012

Aquest mes acaba l’any i també el Recepta del 15, una idea genial que va sorgir de Els fogons de la Bordeta i de Xocolata desfeta i que ha servit per recopilar una bona pila de receptes de blocaires d’arreu….

Llegeix-ne més

QUADERNET D’ESTIU

Publicat dia 2 juliol 2012

Les tardes d’estiu se’m fan eternes. No ho dic com quelcom negatiu, m’agrada el concepte d’eternitat, de fet crec que defineix molt bé l’època de les vacances, els dies llargs de l’estiu, les coses que es fan amb més parsimònia,…

Llegeix-ne més

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: formatge

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

AMANIDA COLORIDA

Publicat dia 2 maig 2012

  Ingredients (totes les quantitats a ull i segons el gust de qui s’ho hagi de menjar): Fulles de rucula Fulles de canonges formatge gorgonzola gerds frescos si és temporada o dessecats si no ho és nous pinyons sal, oli…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Comenta