Una vegada, amb una bona amiga (no sé si ella se’n deu recordar) ens vam llevar d’hora al matí, teniem un sac ple de festucs, que no sé d’on debia sortir. Ens vam asseure a la terrassa, en un balancí horrorós que hi tenia la meva mare, i ens vam dedicar a devorar el contingut del sac. No sé si parlavem, si estavem callades exclusivament dedicades als nostres paladars o si encara teniem els ulls enteranyinats de son. Però la imatge del moment la tinc ben fresca a la memòria.
Preparant aquest postre he pensat en aquell dia i en molts altres que passàvem juntes als estius a Roda…, tot canvia, el temps passa i els camins es bifurquen però aquesta persona segueix a prop meu i qualsevol dia d’aquests vaig a buscar un sac d’aquests fantàstics i extranys fruits secs i em planto a casa seva per explicar-nos la vida i recordar vells temps!
“DELICIES DE FESTUCS AMB PERFUM ORIENTAL”
(Font: Revista CuerpoMente núm. 204)
Ingredients:
1/2 l de llet de civada
pell de llimona
1 branca de canyella i 1 de vainilla
cardamom i gingebre
1 cullerada de flocs d’agar-agar
2 cullerades d’aigua de flor de taronger
1 tassa d’aigua mineral
1 cullerada de mel
150 ml de crema de llet de soja
50 gr de festucs crus sense sal
caramel líquid
A foc lent escalfo la llet amb la pell de la llimona i les espècies. Deixo que infusioni uns 10 minuts i paro el foc. Mentrestant poso a remullar els flocs d’agar-agar en un bol amb l’aigua mineral i l’aigua de flor de taronger.
Filtro la llet i la torno a posar al foc amb l’agar-agar, remeno fins que es disolgui del tot. Un cop desfet afegeixo els festucs, la mel i la crema de soja. Poso la barreja en sis flameres individuals i ho deixo refredar a la nevera fins que es solidifiqui (al menys 1 hora).