EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012 berenars. dolços. esmorzars. gormanderies. postres. verdures

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no pot posar un plat a taula cada dia; i em sembla paradoxal que precisament són aquestes persones, les que ho estan passant pitjor, les que es mostren més humanes amb els seus iguals. Veig en general molt judici i molta crítica destructiva. Molta rabia continguda que s’ha començat a escapar per algunes escletxes; ràbia que ben conduïda podria donar bons fruits, però només escopida no ens durà enlloc.

Últimament llegeixo molt poques crítiques constructives. És una llàstima. Els punyals van d’una banda a l’altra sense que ningú s’aturi un moment a pensar que amb la visió tancada, el cap quadrat i les orelles sordes no avancem com a individus i no pot avançar la humanitat.

Sense voler semblar superificial, perquè la proposta que us faré no n’és en absolut, m’agradaria llançar un crit a la humanitat: fem-nos més l’amor. Literalment. El món ho necessita. De fet, tinc la sensació que allò que més necessita el món en aquests moments és l’energia sexual de les dones, així que dones: fem-nos l’amor, a nosaltres mateixes, a les nostres parelles, a qui ens demani el nostre cos i la nostra ànima.

PA DE PESSIC DE CARBASSA PER LLEPAR-SE’N ELS DITS
(Font: www.saludenvidiable.com, en aquesta recepta es fa servir la carbassa cuita, jo no)

Ingredients:
300 gr de carbassa
4 ous
150 gr de sucre
250 gr de farina
1 sobre de llevat químic
100 gr d’oli d’oliva suau
1/2 culleradeta de canyella

Abans de fer res, he engegat el forn, a 180º.
Amb la Thermomix he triturat la carbassa que previament he pelat i tallat a daus (si no es té aquest aparell es pot ratllar a mà, procurant que quedi el més fina possible). D’altra banda, he separat els rovells de les clares; les clares les he muntat i reservat i els rovells els he batut amb el sucre i la canyella. A aquesta darrera barreja hi he afegit l’oli i la carbassa i després de remenar-ho també hi he afegit la farina (ja barrejada amb el llevat). Quan tot ha estat ben homogeni hi he incorporat les clares amb compte.
He encamisat un motlle amb mantega i farina, hi he abocat la massa i ho he enfornat 3/4 d’hora. Abans de treure-ho m’he assegurat que era cuit clavant-hi un ganivet. Sí, ha sortit net.
Refredar i gaudir!

Bon profit

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

RE-CONNEXIÓ

Publicat dia 4 setembre 2012

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

SOBRETAULA GORMANDA

Publicat dia 24 maig 2012

Si hi una cosa que em diverteix són les sobretaules de diumenge, millor, és clar, si són amb pastetes dolces o el pastís del dia. Se m’acut, per exemple, un d’aquests pastissos nòrdics, amb una massa contundent i fruita a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres

TARDOR

Publicat dia 1 novembre 2012

MACEDÒNIA DE TARDOR [recepta exprés] Mangrana, kiwi, poma fuji i plàtanEl suc d’una taronjaUna mica de moscatellUnes llavors de cardamomUna mica de sucre (opcional) Faig un suc de taronja i el barrejo amb un dit de moscatell hi poso els…

Llegeix-ne més

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

Comenta