RE-CONNEXIÓ

Després de gairebé un estiu sense activitat blocaire, he tornat! Aquesta aturada llarga no ha estat només una desconnexió vacacional de la meva vida virtual. No. Si fa més de dos mesos que no publico res és perquè un matí calorós el meu ordinador va dir prou i va haver d’ingressar unes setmanes a l’unitat de cures intensives dels aparells electrònics. Ja l’han guarit i torna a ser a casa amb nosaltres. Ja puc tornar a abocar les meves provatures culinàries a la xarxa. En tenia ganes, sí!

Avui penjo una recepta que vaig fer ja fa dies, quan tenia la cuina a vessar de cireres i ja no érem capaços de menjar-ne més al natural. Amb diverses fruites i verdures passa això, especialment amb les cireres, els tomàquets i el carbassons: arriba la temporada i no sabem què fer de les quantitats desproporcionades que tenim d’aquestes hortalisses. Els primers dies es disfruten, es mengen crus, es fan alguns pastissos, cremes,… després se’n comença a estar una mica avorrit, ja costa més fer-los desaparèixer del frigorífic. L’última etapa és la de córrer a fer conserves perquè no es facin malbé les últimes peces. Des d’aquí aniré llançant algunes idees!

Bé doncs, aquesta recepta que tant va agradar a les meves nenes, sobretot a l’Aleth, he cregut que l’havia de dedicar als Petits Viatgers que de ben segur que s’ho passaran pipa remenant la massa que es convertirà en les seves magdalenes per a l’esmorzar.

MUFFINS AMB MERMELADA DE CIRERES
(recepta 2en1 per a Els petits viatgers)

Ingredients:
200 gr de farina de blat
50 gr de germen de blat ecologic
100 gr de sucre integral de canya
1ou
250 gr de llet semi
1/2 sobre de llevat quimic
1 pessiguet de sal
1 bona cullerada de melmelada de cireres*

En un bol es barregen les farines, el llevat i el sucre i en un altre es baten l’ou i la llet. Tot seguit s’uneixen les dues mescles. No cal patir si queden alguns grumulls, de fet es millor remenar poc, tot just que s’integrin sòlids i líquids.
Es preparen 12 motlles o papers per a muffins i s’hi posa una cullerada de massa, damunt una mica de mermelada i encara es torna a cobrir amb una mica mes de massa.
Tambe es podria barrejar la mermelada amb la massa abans d’omplir els motlles… a gust personal!
S’enfornen durant uns 25 minuts a 180 i llestos!

*MERMELADA DE CIRERES

500gr de cireres
100gr de sucre moreno
1 culleradeta de flocs d’agar-agar

Rentem les cireres i, amb una bona dosi de paciència, els traiem el pinyol. Les posem un bol, les cobrim amb el sucre i ho deixem reposar a la nevera un parell d’hores. Per fer-ho en Thermomix, abocarem la maceració al vas de la màquina i programarem 25 minuts a temperatura 100, velocitat 1/2. Als 15 minuts de funcionament hi afegirem l’agar agar.

Per fer la mermelada a mà, abocarem la maceració en un cassola fonda i posarem a foc suau, anirem remenant amb una cullera de fusta fins que comenci a espessar. Quan tingui l’espessor del caramel hi posarem l’agar-agar i continuarem remenant uns 10 minuts més.

En calent, omplirem fins a dalt els pots esterilitzats, ràpidament els tancarem i els hi donarem el tomb. Els hem de deixar cap per avall fins que s’hagin refredat del tot. Un cop oberts s’han de conservar a la nevera.

Receptes similars: berenars

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

EL PODER DE L’ENERGIA FEMENINA I UN DOLÇ PER A DESPERTAR-LA

Publicat dia 16 novembre 2012

La gent viu crispada, enervada, enfadada amb el seu entorn i fins i tot amb sí mateixos. Entenc que vivim un moment difícil en què moltes persones estan passant autèntics calvaris, ben a prop meu hi ha gent que no…

Llegeix-ne més

Receptes similars: dolços

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

ESTIMATS REIS D’ORIENT…

Publicat dia 5 gener 2013

… si encara hi sóc a temps, m’agradaria demanar-vos tres cosetes; he sigut bona mossa tot l’any i crec que me les mereixo prou. En primer lloc a vos, Melcior, que sembleu el Rei més vell i assenyat, us vull…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars

FER PA REQUEREIX TEMPS, O NO.

Publicat dia 2 octubre 2012

Una altra recepta de pa… m’agrada fer pa, però aquesta vegada l’he fet sense massa dedicació. Em falta temps, però no vull renunciar a fer-me el pa, així que aquesta setmana he tirat de Thermomix que, la veritat, trobo que…

Llegeix-ne més

PRUDÈNCIA I BONS ALIMENTS

Publicat dia 15 setembre 2012

De vegades el subconscient ens juga males passades, avui m’explicava la meva padrina que quan era petita, al seu poble hi havia un capellà que no destacava, precisament, per la seva humanitat ni bones maneres. Renyava tot aquell que gosava…

Llegeix-ne més

Receptes similars: fruita

COLORAINES A LA TAULA

Publicat dia 22 febrer 2013

AMANIDA D’HIVERN, VITAMINES A DOJO Ingredients (per a 4 plats):1/2 bròquil1/2coliflor4 taronges de sang petites o dues de grans1 bon grapat de nous pelades4 cullerades de pipes carbassaUnes quantes tires d’alga arame remullades en aigua tèbia durant 1/2 horaUna mica…

Llegeix-ne més

REFLEXIONS QUE ESPETEGUEN

Publicat dia 7 desembre 2012

Un dia d’aquests sentia a la ràdio un home que deia que és important que els ésser humans tinguem uns minuts al dia per reflexionar sobre què hem fet bé i què no, sobre com ser millors persones; vaja que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gelatina

ELS FESTUCS, COMENÇAR I NO PARAR

Publicat dia 23 febrer 2012

Una vegada, amb una bona amiga (no sé si ella se’n deu recordar) ens vam llevar d’hora al matí, teniem un sac ple de festucs, que no sé d’on debia sortir. Ens vam asseure a la terrassa, en un balancí…

Llegeix-ne més

Receptes similars: gormanderies

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

SOBRETAULA GORMANDA

Publicat dia 24 maig 2012

Si hi una cosa que em diverteix són les sobretaules de diumenge, millor, és clar, si són amb pastetes dolces o el pastís del dia. Se m’acut, per exemple, un d’aquests pastissos nòrdics, amb una massa contundent i fruita a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project. Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Thermomix

ON ANEM DE VACANCES?

Publicat dia 20 juny 2012

Encara no sé quan les podrem fer, però ja fa dies que tinc al cap les vacances d’estiu. M’agrada fer els viatges sense pensar-los gaire. Escollir un lloc i fer-hi cap, un cop allà és més fàcil triar les activitats,…

Llegeix-ne més

UN ANY MÉS… I JA SÓN 31

Publicat dia 23 març 2012

Avui faig un any més, ara sí que he d’assumir que he sobrepassat la barrera dels 30 i, de moment, no em sento gaire més vella. Tampoc gaire més sàbia… En honor al meu dia penjo un senzill però bon…

Llegeix-ne més

Comenta