PATUFETS A LA CUINA

Publicat dia 17 febrer 2012 aprofitament. cuina amb nens. ous. tartaleta. verdures

Cuinar és una activitat semblant a pintar o esculpir. És per això que acostuma a agradar als petits. La cuina requereix paciència i també atenció i concentració i curiosament els nens quan cuinen, i se’ls deixa llibertat per fer-ho, semblen tenir aquestes aptituds ja adquirides.

La cuina també demana creativitat i fa que aquell que s’hi dedica la desenvolupi, igual que la pintura, l’escultura o qualsevol altre art. I és que la cuina és química però alhora és art, aquí rau el misteri i els nens se n’adonen.

Tocar els aliments, trobar les diferents textures, notar temperatures i olors, etc., tot plegat, desperta tots els sentits a qualsevol criatura, per això enceto aquest apartat que diferenciaré amb l’etiqueta “cuina amb nens”. Receptes senzilles i fàcils de fer però amb varietat d’aliments perquè els xics de la casa aprenguin moltes coses, del menjar i de la vida, al taulell de la cuina de casa seva.

TARTALETES VEGETALS:

Ingredients per a 4 tartaletes:

xampinyons laminats i sofregits

restes de bròquil cuit al vapor
3 ous
3 cullerades de iogurt cremós natural
4 “obleas La Cocinera”
sal, nou moscada i parmesà ratllat.

A la feina:

Abans de començar ens rentem les mans a consciència i ens arromanguem bé les mànigues.

La Jana embadurna amb mantega els motlles i després hi espolsa farina per damunt, s’ho passa pipa estenent la mantega (i més encara llepant-se els dits després!).

Li poso una làmina de masa damunt de cada motlle i ella els premsa bé i els ajusta a les parets amb els dits. Quan acaba posa els xampinyons i el bròquil ben repartit a cada motlle.

Trenco els ous en un bol, hi poso sal i hi ratllo una mica de nou moscada i hi afegeixo el iogurt. La Jana s’encarrega de batre aquesta barreja amb un batedor. Amb l’ajuda d’una cullera omple les 4 tartaletes amb la mescla i hi ratllem una mica de parmesà al damunt.

La Jana, sense que li digui res, dóna la seva feina per acabada i es trasllada a taula mentre espera que jo enforni: uns 20, 25 minuts amb el forn preescalfat a 200º.

Mmhhhhh! Ens ha costat una mica de desemmotllar-les però les hem trobat ben bones!

Receptes similars: aprofitament

#JONOLLENÇO O MINESTRONE A LA CATALANA

Publicat dia 7 febrer 2013

Fa molt de temps que la meva padrina no em fa el dinar, no perquè no vulgui però no vivim a prop l’una de l’altra i quan compartim taula és en un restaurant. Enyoro la seva cuina i molts plats…

Llegeix-ne més

UN DIA DE PRIMAVERA I UNA MARE QUE S’ENYORA

Publicat dia 8 abril 2012

L’Aleth ronca que ronca, diuen que la són porta més son i deu ser cert. El Jordi arregla el balcó, posa flors de tots colors i herbes aromàtiques. A les pistes de tenis hi juguen una parella de nens i…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina amb nens

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – NADAL 2012

Publicat dia 12 desembre 2012

Si heu de pensar en algú a qui agradi especialment el Nadal segur que us vindrà al cap una criatura. Doncs, ja que demà és Santa Llúcia, un dia en què per a moltes famílies és tradició muntar el pessebre…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB “ELS PETITS VIATGERS”

Publicat dia 23 octubre 2012

Heus aquí la meva col·laboració amb Els petits viatgers per a la castanyada. Tot un clàssic per fer amb canalla: PANELLETS DE CARBASSA Ingredients: 1/2 kg de farina d’admetlla crua 400 gr. de sucre llustre (jo he fet servir meitat…

Llegeix-ne més

Receptes similars: ous

TEMPTACIONS A LA NEVERA

Publicat dia 11 juny 2012

Ara que arriba la dèria de l’operació bikini, jo vinga a fer dolços… sort que visc envoltada de gormands i que jo m’ho passo més bé fent-ho que menjant-m’ho! FLAM AROMÀTIC DE TARONJA I VAINILLA Ingredients (6 flameres individuals): 1/2…

Llegeix-ne més

OUS DURS, CAMINS PEDREGOSOS

Publicat dia 30 gener 2012

Demà farà molts anys del naixement d’Atahualpa Yupanqui. M’agrada sentir-lo cantar. M’agrada la seva veu parsimoniosa i posar atenció en les seves poesies tan senzilles i tan plenes de veritat. Les cançons de Yupanqui fan olor de camí pedregós, tenen…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tartaleta

L’ESTONA MÉS PAUSADA…

Publicat dia 17 gener 2012

El dia passa volant. Les coses se succeeixen sense concedir-te el més mínim moment per assimilar-les. Arriba, per fi, l’estona més pausada de la jornada. L’estona en què tot el que estava per fer, està fet; en què tot el…

Llegeix-ne més

Receptes similars: verdures

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

AMANIDA DUO DE MONGETES

Publicat dia 25 febrer 2013

Ingredients (4 persones): 250 gr de mongetes azuki seques (remullades des de la nit anterior amb un bocí d’alga kombú) 250 gr de mongeta tendra 1 tomàquet d’amanir ceba tendra formatge fresc blat de moro (una llauna petita) Per a…

Llegeix-ne més

Comenta