He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project.
Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora de blogspot, ara formo part de “Gastonòmicament”! Ho faig amb una recepta molt simple (però complerta) i amb moltes ganes! Espero retrobar lectors i recollir força comentaris i també recuperar la meva part més creativa que, pobrissona, està en hores baixes…
QUICHE DE CANSALADA I XAMPINYONS
Ingredients per a la massa:
300 gr de farina
130 gr de mantega
70 gr d’aigua
1 cta. de sal
1 cta. de sucre
1 cta. de llevadura per a reposteria
Per al farciment:
3 ous
1/2 got de nata líquida
sal
100 gr de cansalada tallada a tires
12 xampinyons petits
Au som-hi! Aviseu a la canalla, que aquesta recepta és ideal perquè col·laborin.
Primer preparem la massa, a mà o amb Thermomix, és igual. Es posen en un bol tots els ingredients per ordre d’aparició a la meva llista i es barreja fins que tot està integrat. Aquesta massa no s’ha de treballar gaire.
S’estira la massa amb el taulell ben enfarinat, com més fina, més bona, però és poc resistent, així que cadascú arrisqui el que vulgui! Es passa a un motlle d’uns 28 cm de diàmetre i no gaire alt i es punxa amb una forquilla. Damunt de la base s’estèn un paper sulfuritzat que sobresurti per les vores i s’omple amb llegums secs (atenció: ja no els podreu fer servir per a res més que per això!). Numés són perquè la massa no pugi. Es posa al forn a 180º, aprox. 1 quart.
Anem pel farcit. Es saltegen els xampis en una paella amb un raig d’oli. Deixaran anar aigua i reduiran el volum, aleshores s’hi afegeix la sal i es deixa que es tornin a “beure” l’aigua que han fet. Quan això passi ja es poden apartar del foc.
Amb compte, es treu del forn la base i se’n retiren els llegums i el paper. Es distribueix els xampinyons i la cansalada per l’interior de la base i es prepara la barreja d’ous i crema de llet en un bol. Sal, pebre i nu moscada. Es bat bé i s’aboca damunt de la cansalada i els xampis. Es cobreix tot amb formatge ratllat i s’enforna. Estarà llest quan hagi quallat. Uns 20 minuts. Per estar-ne segur, es comprova clavant un ganivet al centre.
Es pot menjar fred calent. És molt contundent, així que recomano una bona amanida d’enciam i ceba per acompanyar i res més.
Bon profit!