Reobertura o com reprendre un boc abandonat

Publicat dia 24 gener 2014 bolets. General. làctics. masses i pastes. plat únic

He decidit que ja no pot passar mes temps. Malgrat la manca d’inspiració, de temps i de condicions tècniques òptimes, em vull tornar a dedicar tant com pugui a aquest petit project.

Torno a obrir la paradeta, aquest cop fora de blogspot, ara formo part de “Gastonòmicament”! Ho faig amb una recepta molt simple (però complerta) i amb moltes ganes! Espero retrobar lectors i recollir força comentaris i també recuperar la meva part més creativa que, pobrissona, està en hores baixes…

QUICHE DE CANSALADA I XAMPINYONS

Ingredients per a la massa:

300 gr de farina

130 gr de mantega

70 gr d’aigua

1 cta. de sal

1 cta. de sucre

1 cta. de llevadura per a reposteria

Per al farciment:

3 ous

1/2 got de nata líquida

sal

100 gr de cansalada tallada a tires

12 xampinyons petits

Au som-hi! Aviseu a la canalla, que aquesta recepta és ideal perquè col·laborin.

Primer preparem la massa, a mà o amb Thermomix, és igual. Es posen en un bol tots els ingredients per ordre d’aparició a la meva llista i es barreja fins que tot està integrat. Aquesta massa no s’ha de treballar gaire.

S’estira la massa amb el taulell ben enfarinat, com més fina, més bona, però és poc resistent, així que cadascú arrisqui el que vulgui! Es passa a un motlle d’uns 28 cm de diàmetre i no gaire alt i es punxa amb una forquilla. Damunt de la base s’estèn un paper sulfuritzat que sobresurti per les vores i s’omple amb llegums secs (atenció: ja no els podreu fer servir per a res més que per això!). Numés són perquè la massa no pugi. Es posa al forn a 180º, aprox. 1 quart.

Anem pel farcit. Es saltegen els xampis en una paella amb un raig d’oli. Deixaran anar aigua i reduiran el volum, aleshores s’hi afegeix la sal i es deixa que es tornin a “beure” l’aigua que han fet. Quan això passi ja es poden apartar del foc.

Amb compte, es treu del forn la base i se’n retiren els llegums i el paper. Es distribueix els xampinyons i la cansalada per l’interior de la base i es prepara la barreja d’ous i crema de llet en un bol. Sal, pebre i nu moscada. Es bat bé i s’aboca damunt de la cansalada i els xampis. Es cobreix tot amb formatge ratllat i s’enforna. Estarà llest quan hagi quallat. Uns 20 minuts. Per estar-ne segur, es comprova clavant un ganivet al centre.

Es pot menjar fred  calent. És molt contundent, així que recomano una bona amanida d’enciam i ceba per acompanyar i res més.

Bon profit!

Receptes similars: bolets

TRESORS DE LA NATURA

Publicat dia 7 maig 2012

No sóc una bona caçadora de bolets, més aviat al contrari, els trepitjo tots si no porto algú davant o a la vora que els salva dels meus peus maldestres… Però m’agrada acompanyar-hi els amics que hi tenen traça. No…

Llegeix-ne més

VA DE CAPES

Publicat dia 18 març 2012

Whole kitchen en su Propuesta Salada para el mes de marzo nos invita a preparar un plato clásico de la cocina italiana: Lasaña.Fa uns dies vaig prepara lassanya per participar a la proposta salada de Whole kitchen d’aquest mes. Vaig escollir una…

Llegeix-ne més

Receptes similars: General

1r ANIVERSARI I LLIBRETS PER CELEBRAR-HO

Publicat dia 4 gener 2013

Avui fa 1 any que vaig començar aquest diari de receptes, ho havia de celebrar però fer-ho amb un pastís en plena època de “comilona” no em venia massa de gust, així que ho celebro amb un plat principal que…

Llegeix-ne més

LIEBSTER AWARD

Publicat dia 15 octubre 2012

L’entrada d’avui no és una recepta. Avui us parlaré de mi, no per narcisisme sinó perquè m’han donat un premi que em condiciona a fer-ho. El premi en qüestió és el Liebster Award creat perquè els blogs amb menys de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: làctics

UNA EXPERIÈNCIA GENIAL A “LO PALLER DEL COC” {1a part}

Publicat dia 21 març 2013

Fa dies que tinc ganes d’escriure sobre un taller de cuina que vaig fer a principis de mes, però m’ha costat trobar el moment. Per fi l’he trobat. “M’he llevat dematí per pujar amb unes companyes a Surp. Surp, sí,…

Llegeix-ne més

LECTURES I SOMRIURES I PER POSTRES FIGUES!

Publicat dia 4 octubre 2012

Fa uns dies vaig encetar un llibre de contes que ja fa temps que la meva cunyada va regalar a la Jana, n’hi llegeixo un cada nit. Bé, això no és veritat del tot. Jo sí que en llegeixo un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: masses i pastes

JO DE GRAN SERÉ PRINCESA… DE MOMENT PREFEREIXO EMPASTIFAR-ME! {Cuinar amb nenes}

Publicat dia 18 maig 2013

No aconsegueixo recordar què pensava i en què pensava quan tenia 4 anys. Segurament també devia voler ser princesa quan fos gran i també pot ser que, per manca de models reials al meu entorn, procedís més aviat com una…

Llegeix-ne més

COL·LABORACIÓ AMB ELS PETITS VIATGERS – LA CANDELERA

Publicat dia 3 febrer 2013

Gràcies a la Montse ( Els petits viatgers) he sabut que a La France, per la Candelera, és tradició fer i menjar crêpes. Jo no en faig massa sovint però m’agrada molt menjar-ne especialment les que us proposaré tot seguit, un…

Llegeix-ne més

Receptes similars: plat únic

LA RECEPTA DEL 15: ARRÒS A LA CASSOLA

Publicat dia 15 abril 2012

Havia de fer una recepta amb l’arròs com a ingredient principal per participar a La recepta del 15. D’entrada em va sembla molt fàcil la proposta d’aquest abril, però a mesura que passaven els dies ho començava a veure més complicat:…

Llegeix-ne més

Comenta