Es va desvetllar. Eren 3 quarts de 3 de la matinada. Havia somniat que volava per damunt de la Conca, es sentia lliure, fresca i plena de vida. Tot semblava real i tangible. De cop alguna cosa l’havia espantat i havia patit un d’aquells sobresalts que fan tremolar tot el cos un segon.
Li va sembla que li costaria molt de tornar a agafar el son, així que es va llevar. La casa estava en silenci absolut. Tot fosc. A les palpentes es va dirigir cap al bany; 3 passes, la porta de l’habitació; 3 passes, la barana de l’escala; 3 passes, la porta del bany; 3 passes més, la tassa del vàter. Assaguda a la tassa va pensar que era una estupidesa anar a les palpentes. Va estirar la cadena, va obrir el llum i va baixar a la cuina.
Es va asseure a la taula de la cuina després d’escalfar-se un got de llet amb 3 cullerades de cacao i va intentar reuperar el record del somni.
“Sóc a la plaça, m’hi he trobat amb 3 amics, un d’ells proposa d’anar a donar un tomb amb globus, tots acceptem però enlloc de pujar a un globus ens enlairem com si fossim ocells. Quan sóc prou amunt per dominar tota la Conca de Tremp m’adono que estic sola. Volo com si ho hagués fet sempre, com si fos filla del vent. Veig Tremp i prenc consciència que estic somniant. Ara sí que ho disfruto. Volo ràpid, lent, dono tombs sobre mi mateixa i m’elevo més o menys. Faig i desfaig com vull. M’ho passo tan bé!”
Va fer un glop de cacao, era saborós i calent, li va escalfar el cos i l’ànima i li va semblar que li despertava més records onírics.
“Alguna cosa falla. Algú m’ha tallat les ales i perdo altura. Miro a tot arreu, busco el culpable de la meva caiguda. M’atemoreixo i baixo, m’envalentono i pujo una mica. La caiguda es fa eterna. Veig al meu davall el pantà que s’acosta. Què passa? “Em veig a mi mateixa enmig del pantà, surant panxa enlaire. Em crido; sento la necessitat de fer-me despertar i em crido amb totes les meves forces. Crido el meu nom 3 vegades. A la tercera el meu jo que sura a l’aigua obra els ulls i s’enlaira. Em torna les ales i desapareix. Les ales ja no em serveixen, no sé com posar-me-les i quan sense tenir temps d’adonar-me’n tinc l’ensurt: he arribat a l’aigua i el pantà em xulcla. Per sort em desperto abans que se m’endugui la corrent”
Es va acabar la xocolata. Qué bona. Va sentir com tornava la son. A les 3,33 va tornar al llit. A les 3,34 ja dormia.
3 XOCOLATES
(Font: Tarta tres chocolates, però atenció: els ingredients estan mal comptats)
Ingredients:
150 gr de xocolata negra
150 gr de xocolata amb llet
150 gr de xocolata blanca
3 sobres de quall
1 paquet de galetes (és a dir un dels packs de dins de la caixa de galetes Núria, Maria, Dàlia o les que siguin, no tota la caixa!)
90 gr de mantega
750 gr de crema de llet
750 gr de llet
3 cullerades de sucre
Amb aquests ingredients podria fer un pastís d’un 30 cm de diàmetre, però el que vull és un postre molt gormand però petit (atenció la quantitat de calories que hi deu haver en cada porció …) i per servir individualment. Així que jo he reduit les quantitats a la meitat i m’han sortit 6 copes (les de la foto) i encara me n’ha sobrat per omplir un motlle de plumcake petit.
Som-hi!
Per fer la base del pastís cal triturar les galetes a cops de Turbo fins que queden com una sorra gruixuda, afegir-hi la mantega desfeta, barrejar-ho i deixar-ho refredar una mica. Amb aquesta massa s’omple el motlle i es deixa ben premsat, amb els dits o amb una cullera. Jo he fet la barreja i n’he fet servir la meitat, més o menys, per al motlle de plumcake i la resta l’he reservat per decorar després les copes. Seria inútil posar galeta sòlida a la base de les copes perquè costaria molt de fer saltar…
Poso al recipient de la Thermomix la xocolata negra a trossos i la trituro a cops de Turbo fins que queda com si fos sucre. Hi afegeixo un terç de la crema de llet, un terç de la llet, un cullerada sopera de sucre i el quall. Programo la màquina 5 min, 90º, vel 5. Aboco la barreja als motlles i deixo refredar.
Procedeixo igual amb la xocolata amb llet i aboco la barreja damunt de la xocolata negra que ja tinc emmotllada.
Procedeixo igual amb la xocolata blanca i aboco la barreja damunt de la xocolata negre i la xocolata amb llet que ja tinc emmotllades.
Deixo refredar.
Decoro les copes amb la galeta amb mantega que tinc reservada i unes boletes de xocolates.
És una bomba, però és tan bo!